Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir 30 bin TL kiradan kurtuluyor!

Kocaelei Büyükşehir Belediyesi aylık 30 bin lira kira ödediği Kartepe Akademik Lisesi binasını satın alma kararı aldı. Kartepe’deki bina için 5 milyon TL ödenecek.

Kocaelei Büyükşehir Belediyesi aylık

Plan Bütçe Komisyonu’nun, Kartepe ilçesi Uzunbey Kumlaçifligi Mahallesi, 177 parsel sayılı ‘Beş katlı betonarme işyeri ve arsası’ nitelikli taşınmazın gençlik hizmetlerinde kullanılması amacıyla Belediyemiz adına satın alınması ile ilgili raporu, kabul edildi.
Konu ile ilgili olarak konuşan CHP’li Engin Taşdemir: Kartepe ilçesinde Akademik Lise ile ilgili sorumuz olacak. Diğer ilçelerde böyle bir yer alımı var mı? 23 bin TL + KDV ödüyormuşuz. Yaklaşık 30 bin TL. 30 bin TL aylık kiranın hesabını yaptığınızda 160 bin TL geri dönüşü var. Çok uygun bir fiyat değil. Buraya mı özel bu alım. 5 milyon TL’ye yakın bir paraya geliyor. “ dedi.

OTOMOBİL GİBİ DEĞİL

Taşdemir’in sözlerine cevap veren Zinnur Büyükgöz: “Eğer kar zarar denklemi üzerine kurarsanız, aldığınız hizmetin karşılığında verdiğiniz parayı tolere edemezseniz satın alma mantıklı oluyor. Orası değerini koruyacak, bir otomobil gibi değil. Siz otomobil de alınmalı diyorsunuz. Böyle bir anlayışın karşısına gayrimenkul alımı karşısında buna karşı çıkmayı anlamak zor olur. İlçelerde de satın almanın gerçekleştiği yerler var. Ederinden fazla bir paraya alınıyor gibi anlama getirmemek lazım. Uzun vadede hizmet açısından ucuza gelecek yerler olabiliyor. Gayrimenkulde 10 yıl, 11 yıl ortalama bir süre.” ifadelerini kullandı.