Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir Belediyesi 70 otobüs alacak

Ulaşım filosunu güçlendirmek isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla 70 yeni otobüs daha alacak. 18 ve 12 metrelik otobüslerin ihale tarihi 15 Aralık.

Ulaşım filosunu güçlendirmek isteyen

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı saha çalışmaları ve anketlerde en çok şikayetin geldiği konu olan ulaşımdaki sıkıntıları çözmek için yoğun bir çaba gösteriyor. Büyükşehir, mevcut filosunu güçlendirmek, toplu taşımadaki konforu ve hızı artırmak amacıyla büyük bir otobüs ihalesine çıkacak. Bu kapsamda 50 adedi 12 metrelik, 20 adedi de 18 metrelik olmak üzere toplam 70 adet yeni otobüs alınacak. Otobüslerin ihale tarihi de belli oldu. Dev ihale, 15 Aralık Cuma günü yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’ndaki ihale saat 11.00’de başlayacak.

TÜM HATLARA DAĞITILACAK

İhaleyi kazanan firma ile hemen sözleşme imzalanacak. Firmanın, sözleşme imzalandıktan sonra 70 adet otobüsü en geç 225 gün içinde teslim etme zorunluluğu bulunuyor. Ancak firmanın elinde söz konusu otobüslerden olması halinde peyderpey teslim seçeneği de bulunuyor. Tamamı doğalgazlı olan, engellilerin kullanımına uygun yeni otobüsler, belli hatlarda yoğunlaşmayacak. Otobüsler, Kocaeli genelindeki tüm hatlara dağıtılacak. Zaman zaman ihalelere çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni otobüsler sayesinde toplu ulaşım filosunu ciddi anlamda güçlendirmiş olacak. Böylece, ulaşımdaki sıkıntılar minimuma indirilecek.