Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir bu binaları hastane yapacak!

Koronavirüs salgını nedeniyle Kocaeli’de hastane sayısının yetersiz olması halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından üç dev bina hastaneye çevrilecek

Koronavirüs salgını nedeniyle Kocaeli’de

SEBO min 337Kocaeli’de Koronavirüs’le mücadele kapsamında belediyeler ve diğer kamu kurumları önlemlerini alıyor. Koronavirüs nedeniyle vatandaşların en çok endişe ettiği konu ise sağlık hizmetlerinin aksaması. Şu an ilimizde Seka Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, pandemi hastanesi ilan edildi ve bu iki hastane sadece Koronavirüs hastalarına bakıyor.

BÜYÜKŞEHİR HAZIRLANIYOR

İlerleyen dönemlerde ilimizdeki hastanelerin yatak sayıları hastalar için yetersiz kalırsa Kocaeli’de atılacak adımlar planlanıyor. Bu planlamayı yapan kurumların başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geliyor. Kocaeli Büyükşehir, hastane yetersizliği olursa hastaneye çevrilecek alanları şimdiden belirledi ve alt yapı çalışmaları sürüyor.

İLK YER İNTERTEKS ULUSLARARASI FUAR ALANI

Hastane yapılması planlanan alanlardan biri İnterteks Uluslararası Fuar Alanı. Bu dev alan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hastaneye çevrilmesi planlanan ilk yer. Buranın da yetersiz kalması halinde İzmit’te kullanılmayan iki eski AVM’nin binaları hastane olarak hizmete alınacak. Bunlar Carrefour ve Real AVM binaları olacak.

İnterteks Uluslararası Fuar Alanı

interteks

Eski Carrefoursa İzmit

carrefour

Eski Real AVM

real