Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir davayı kaybetti! 100 milyon ödeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnterteks Fuar alanı arkasındaki tapulu arazilerle ilgili davayı kaybetti. Belediye hak sahiplerine 100 milyon lira ödeme yapacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnterteks

Kocaeli Büyükşehir Eylül Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşiyor. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nin arka kısmında bulunan arazilerin şuyulandırma ile kıyı kenar şeridine kaydırıldığını, sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından cüzi bir fiyata satın alınmaya kalkıldığını, vatandaşların olayı mahkemeye taşıması sonrası, Büyükşehir’in yargı yolu ile bu alanların tapusunu iptal ettirdiğini öne sürüyorlardı. O dava sonuçlandı. Dava sonucu meclis toplantısında açıklandı.

MİA ALANI DAVA SÜRECİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in “MİA projesiyle vatandaşlar başvurup ruhsat alma kısmına girdiler. O güzergahta inanılmaz bir durum oluşuyor. Nüfus artışı da buna eklenecek. Onunla ilgili ileriye dönük bir çalışma var mı?” sorusuna yanıt veren Başkan Büyükakın “Orada bizi bekleten birkaç problem var. İnterteks’i içine alan 50 yıllık dava var. Oradaki dava idaremizin aleyhine sonuçlandı. 118 milyon Lira. 100 milyon lira ödeme şeklinde anlaşma yaptık. Ödedikten sonra tapuların üzerindeki şerhler kalkacak.

MİA ALANINA ÇÖZÜM GETİRİLMESİ LAZIM

Mülkiyet problemleri de çözüldükten sonra MİA projesinin bir bütün olarak ele alınması lazım. Küçük sanayi sitesinin rızasının olmayacağı, onların içinde bulunmak istemediği bir çalışmanın yapılmasını doğru bulmuyorum. Önce onların nereye taşınacağı konusunda bir karar verilmesi ve yerlerinin yapılması, sonrasında MİA alanına bir çözüm getirilmesi lazım. MİA alanında imar problemlerini var olduğu haliyle çözelim sonra da herkesin rızasının olacağı genel kapsamlı bir proje yapalım” dedi.