Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir dev proje için Paris yolcusu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı için Fransa’nın başkenti Paris’e gidiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir

Yerel seçimlerde yeniden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Tahir Büyükakın çalışmalarına başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Ulaşım Planı ihalesi için Paris’te temaslarda bulunacak.

Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısında 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP Kocaeli) işi ihalesi kapsamında Paris’te planlanan teknik gezi ile ilgili rapor açıklanacak. 2 milyon 87 bin 200 Euroluk projenin sadece yüzde 15’i Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak geri kalan ücret ise Avrupa Birliği tarafından ödenecek. Türkiye’de 13 şehrin yararlandığı proje bitiminde şehirdeki trafik yoğunluğu ve hacimlerinin daraltılması, yaya ve bisiklet kullanımını artması hedefleniyor.

MİMARLAR ODASI İLE PROTOKOL İMZALANACAK

Ayrıca, Kocaeli’nin bir deprem kenti olmasından dolayı çalışmaların sürdüğü ve bu kapsamda İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzalayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kez de TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi ile de protokol imzalayacak. 20 Nisan Cumartesi günü 15.00’te toplanacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde, Başkan Tahir Büyükakın İMO ve Mimarlar Odası ile imzalanması planlanan protokol için meclisten yetkiyi alacak.