Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir kadroları yerel seçimde yenilgiyi şimdiden kabul etmiş!

Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta memuru kadrosunda olan kimi şube müdürleri kadrolarını zabıta komiserliğine yükseltmek için sınava girdi. Bu durum müdürlerin yerel seçimlerde Ak Parti’nin kaybedeceğini, yeni yönetimin kendilerini şube müdürlüğü kadrolarında tutmayacağını düşünerek önlem aldığı şeklinde yorumlandı.

Ak Partili Kocaeli Büyükşehir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı zabıta personeli görevde yükselme sınavına tabi açılan kadrolara başvurusu geçerli kabul edilen personel listesi yayınlandı. KVKK hükümleri gereği kodlu olarak yayınlanan listede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki ayrı şube müdürünün isimlerinin yer alması şaşkınlık yarattı. İhtisas Zabıta Şube Müdürü olan Faruk Tarı ve Trafik Zabıta Şube Müdürü olan Uğur Demir zabıta memuru ola kadrolarını zabıta komiserliğine yükseltti.

YEREL SEÇİME HAZIRLIK MI?

20 yıldan fazla süredir kıdemi olan her iki ismin yıllar sonra zabıta memuru kadrosundan zabıta komiserliği kadrosuna geçmek istemesi şaşkınlık yarattı. Bu durum müdürlerin yerel seçimlerde Ak Parti’nin kaybedeceğini, yeni yönetimin kendilerini şube müdürlüğü kadrolarında tutmayacağını düşünerek önlem aldığı şeklinde yorumlandı. Şube müdürlüğü kadrosundan belediye çalışma şemasına göre 2 mevki daha aşağıda olan komiserlik kadrosu için Tarı ve Demir’in başvuru yapmasından daire başkanı, genel sekreterlik ve başkanlık makamlarının haberi var mı merak ediliyor.

ZABITALAR SÜREKLİ BUNU KONUŞUYOR

Öte yandan söz konusu komiserlik için şube müdürlerinin yanı sıra amirlerin de başvuru yaptığı belediye kulislerinde konuşuluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı personelleri müdür ve amirlerin bunca yıl bekledikten sonra bu dönemde başvuru yapmasını yerel seçimlere yoruyor, düz memurluk yapmak yerine komiser olmak ve bu kadro ile yeni yönetimde yer almak için çaba gösterildiğini iddia ediyor. Son günlerde zabıtalar kendi aralarında sürekli komiser olmak için ter döken müdür ve amirleri konuşuyor.