Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir meclisinde gündem ulaşım!

Kocaeli Büyükşehir Beledyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısı bugün yapıldı. Meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı ve toplantıda 7 madde görüşüldü. 

Kocaeli Büyükşehir Beledyesi'nin Nisan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 7 maddenin görüşüldüğü toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaparken, indirimli ve ücretsiz binişler de bugünkü toplantıda konuşulan konular arasında yer aldı.

“ULAŞIM İKİ TARAFLI BİR SORUN”

Ücretsiz ve indirimli binişlerle ilgili konuşan CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya, “Ulaşım iki taraflı bir sorun hem esnafın tercihleri noktasında hem de vatandaş noktasında. Ulaşım esnafı yılbaşına yüzde 50 zamla uyandı nisan ayına kadar zam alamamaları ile ilgili birçok sorunu var. Arabalar eski, hizmet kötü. İzmit özelinde 150 araç P Plakaya çıktı Devletin katkısı 3 bin 350 TL ve bunun gibi birçok sorun. Sanırım bu sorunlar işin mikrop kısmı. Kocaeli’de ulaşımla ilgili ciddi problemeler var. 380 milyon 612 bin destek sağlanmış esnafa. 14 bin 83 liralık esnafa yük binmiş durumda. Ulaşım karayolunda kalmasında kaynaklanan bir trafik yükünün olduğu gerçeğini Kocaeli ile paylaşmamız gerekmiyor mu?” dedi.

BÜYÜKAKIN ULAŞIMA VERİLEN DESTEĞİN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise meclis toplantısında yaptığı açıklamada ulaşıma verilen desteğe değindi. Başkan Büyükakın, “Ulaşım desteği vermemizin temel sebebi, ödenmesi gereken bilet fiyatlarına yansıtmamaya çalışıyoruz. Taşıma ücretlerinin fazla olması gerekir biz de belediye olarak bütçe kullanıyoruz ve bu halktan geliyor. Biz toplu taşıma esnafını destekleyerek bilet fiyatlarına yansıtmamak için seçtik. Destek vermezsek bilet fiyatlarına yansıtmamız gerekecek. Bunu sizin partinize mensup belediyeler de yapıyor. Burada bir mahsur yok eleştirilecek yanı da yok” ifadelerini kullandı.