Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir sonunda Yuvacık’ın borcunu ödüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Yuvacık Barajı borçları için her ay 22 milyon lira ödeme yaptıklarını, 2 yılda 1 milyar lira borç ödediklerini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın belediyenin borç yapısıyla ilgili konuştu. Büyükakın belediyenin Yuvacık Barajı borçlarını aylık taksitler halinde ödediğini, piyasalara hiçbir borç bulunmadığını ifade etti. Piyasa borçlarının bayramlarda ve yeni yılda sıfırlandığı öğrenildi.

PİYASALARIN CANLANMASI

Tahir Büyükakın’ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Şöyle söyleyeyim şu anda Yuvacık Barajı haricinde bizim hiç borcumuz yok. Ve belli aralıklar piyasaya yapılacak olan ödemeleri de ödüyoruz. Bu Ramazan Bayramı’nda mesela tüm alacakları kuruşu kuruşuna sıfırlarız. Kurban’da yine yaparız. Yılbaşında yine yaparız. Böylelikle piyasaların da canlanmasını sağlarız.

YUVACIK BARAJI BORÇLARI

2019 yılında 6 milyar 249 milyon borcumuz vardı. Bunun 300 milyonu piyasa borcu idi. Geri kalanı Yuvacık Barajı borcu idi. Toplam 950 milyon lira da bu hengamenin içinde borç ödedik. Mali disiplin derken atmıyorum. Rakamlarla konuşuyorum. Kalan borcumuzu da ayda 22 milyon lira ödeme yaparak Yuvacık Borcunu da ödüyoruz. Bütün bunlara rağmen şu ana kadar 550 milyon TL biriktirmeyi de başardık. Kasamızda 550 milyon TL’miz var inşallah.”