Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’e “Beceremiyorsanız bırakıp gidin” dedi

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesine eleştiri geldiKartepe’de yapımına devam edilen Teleferik’in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve talipli çıkmadığı için iptal edilen Otopark ihalesi ile Yeni Kocaeli Stadyumu Bağlantı Yolu ihalesinin İptal olması dolayısı ile yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesini eleştirerek “Beceremiyorsanız Bırakıp gidin” dedi.

İYİ Parti Kartepe İlçe

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Kartepe’de yapımına devam edilen Teleferik’in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve talipli çıkmadığı için iptal edilen Otopark ihalesi ile Yeni Kocaeli Stadyumu Bağlantı Yolu ihalesinin İptal olması dolayısı ile yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesini eleştirerek “Beceremiyorsanız Bırakıp gidin” dedi. Başkan Tamyüksel, Kartepe İlçe Binasında gerçekleşen mahalle başkanları toplantısında yaptığı açıklamada Ak Partili belediyelerin lüksten, şatafattan ve göz boyamaya dayalı gösterişli organizasyonlardan başını kaldıramadığını.. Yetkililerin; vatandaşın gerçek ihtiyaçlarına yönelik, planlı ve programlı bir Belediyecilik anlayışı ile ne zaman hizmet edeceğini beklerken Mahalli İdareler seçimlerinin geldiğini vurgulayarak.. Kocaeli’nin çok önemli bir beş senesinin kaybolduğunu, kentin kaybedilecek bir beş senesi daha olmadığını belirtti.

İPTAL EDİLEN İHALELER

İptal olan ihalelerin artık Kocaeli’nin bir rutini haline geldiğini anlatan Tamyüksel sözlerine şu şekilde devam etti: “Kartepe ilçemizin kurulduğu 14 senedir vizyon proje olarak vatandaşımıza sunulan Teleferiğin yılan hikayesine dönen sürecini tüm kent kamuoyu biliyor.  Geçtiğimiz ay Sn.Büyükakın görevde olduğu dört yılı anlattığı milyon liralık lansman progamında bizleri kast ederek demişti ki ‘Onları o teleferiği bindireceğim.’ Biz de, ‘Bu gidişle siz o teleferiğe üniversite hocası olarak bineceksiniz ‘diyerek Hem yerel seçimlerde ki iddiamızı ortaya koymuş, hem de kendilerinin görev sürelerinde bu işi bitirecek beceriye sahip olmadıklarını iddia etmiştik. Zaman bizi haklı çıkardı.

MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Bugüne gelene kadar defalarca ihale edip beceremedikleri ve en son bakanlığa devrettikleri teleferik projesinde kendi sorumluluklarına kalan küçük bir otoparkın ihalesini dahi beceremediler. Hal böyle iken; söyledikleri tarihte bu teleferiği eksiksiz şekilde faaliyete geçirmeleri mümkün görünmemektedir. Seçim kaygısı açsalar dahi, daha önce de benzer şekilde apar topar açtıkları ve sonradan tadilatlarında devam etmek zorunda kaldıkları projelerden hiçbir farkı olmayacağı aşikardır.

MAÇLAR AYRI BİR ÇİLE

Mesela apar topar açılıp eksikleri halen devam eden Yeni Kocaeli stadyumumuz var bizim. Takdir edersiniz ki Stadyumun yapımı bir süreçti. Yerin tespiti, ihalesi, inşaat dönemi gibi uzunca bir süreç.  Ve bu uzun süreçte yerel yönetim tarafından rahat rahat yapılabilecek olan; altyapı, bağlantı yolları gibi  hizmetlerin hiç biri maalesef yapılmadı.  Stadyum açılalı neredeyse 4 sene olmasına rağmen halen daha bu hizmetlerin durumu hak getire.  Her maç vatandaşımız için ayrı bir çile. Maça giden ayrı bir çile çekiyor, maçla ilgisi olmayan evine veya işine gidecek olan da oluşan trafik dolayısıyla ayrı mağdur oluyor.

STADYUM BAĞLANTI YOLU

Ne yapılacak peki? Bir tramvay ve bir de Kartepe sınırları içerisinden bağlantı yolu.. Bakın arkadaşlar haberlerin görüntüleri de burada.. Stadyum bağlantı yolu ihalesi iptal ediliyor tarih ne? Ağustos 2021 Stadyum bağlantı hattı tramvay ihalesi iptal ediliyor. Tarih ne? Ağustos 2023. Kartepe İzmit arasında iki sene bize çile çektirmek pahasına, mevcut yolumuzu neden bozup yerine neden aynısını yaptıklarını anlamadığımız. Adına Stadyum Bağlantısı diyerek milyonlarca lira para harcadıktan sonra iki gün önce çıkan haber ve yine Stadyum bağlantı yolu ihalesi iptal edildi. Tarih nedir? Eylül 2023 Şimdi buradan sizlerin huzurunda bu kenti yönettiğini sanan arkadaşlara seslenmek istiyorum..

Bakın arkadaşlar bizim sizinle kişisel bir meselemiz yok olamazda. Bizim tek derdimiz vatandaşın ihtiyacı olan hizmetlerin ve verilen sözlerin yerine getirilmesidir. İtirazlarımızın ana sebebi; Sizlere hizmet edin diye emanet edilen Milyarlarca liralık bütçeler ile şatafatlı pr çalışmaları ve galalar düzenlemek yerine bir an önce görevinizin ehemmiyetini kavrayarak, ciddiyetle işinize sarılmanızdır. Biz ne rafa kaldırdığınız hafif raylı taşımacılık sözünüzü unuttuk, ne de Sağlıkkent ihalesinde olanları. Şimdi ise bu iki işi dikkatle takip ediyor ve sizi uyarıyoruz. Ya işinizi ciddiyet ile yapın, ya da beceremiyorsanız bırakıp gidin.”