Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cami imamı veresiye defterini satın alıp yaktı

Başiskele Barbaros Camii İmami Kadir Çelikiz, mahalle bakkalındaki veresiye defterini satın alarak ateş yaktı ve ateşte ısınırken “Biz bize yeteriz” dedi

Başiskele Barbaros Camii İmami

DevSEBO min 326letin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası devam ederken diğer yandan da vatandaşlar arasındaki yardımlaşmalar da sürüyor. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Barbaros Camii’nin İmamı Kadir Çelikiz, mahalle bakkalında bulunan veresiye defterini satın aldı. Çelikiz, cami yanında bulunan boş arsada veresiye defterini yakarak ateşinde ısındı.

“BİZ BİZE YETERİZ”

Kadir Çelikiz, satın aldığı veresiye defterini yakarken şunları söyledi: “Mahalle bakallı Selim abimizin 20-30 yıllık veresiye defterini hiç içine bakmadan yırtıp yaktık. Burada süreç önemli. Hayırlara vesile olsun. Artık mahallede veresiye defteri yok. Rabbim maddi manevi destek olanlardan razı olsun. Allah’a emanet olun. Biz bize yeteriz” dedi.

UZUN YILLARDIR BİRİKEN BORÇLAR

Çelikiz, “Ben ve eşim daha önce birer maaşımızı Milli Dayanışma Kampanyası’na bağışladık. Koronavirüs döneminde insanların en büyük ihtiyacı gıda ihtiyacı. Borcu yüzünden markete gelmeyen olmasın diye ben ve 2-3 arkadaşım böyle bir şey yapalım dedik. Ciddi bir pazarlık yaptık. Uzun yıllardır biriken borçlar da vardı. Miktarı söylemek doğru olmaz ama yüksek bir oranda ödeme yaptık. Herkesten Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

ateY

veresiye

versiye defteri