Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çayırova Devlet Hastanesi için sözleşme imzalandı!

Çayırova Devlet Hastanesi 2017 yılından bu yana inşa edilemiyordu. Önceki dönem rant iddialarıyla gündeme gelen hastanenin inşaat yeri değiştirildi, ihalesi yapıldı. Sözleşmesi ise dün imzalandı. İnşaat bu defa başlayabilecek mi merak konusu.

Çayırova Devlet Hastanesi 2017

Bir önceki dönem Şekerpınar bölgesinde yeni yapılması planlanan devlet hastanesinin poliklinik girişi Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin bacanağı Metin Çolak’a verilmişti. Özel kalem müdürü Cengiz Gürkan ve Refik Tartar da bu pastadan pay almak amacıyla hastanenin acil kapısına bakan 532 ada 14 parsel Cengiz Gürkan’ın halasının torunu olan ve 22 yaşında gayrimenkul zengini olarak görülen Akın Uyruk’a verilmişti. Akın Uyruk kimi gayrimenkullerde Refik Tartar ile ortaktı. Refik Tartar hastane yanında bir arsada Akın Uyruk’la ortaklık yaptı. Daha sonra Hastane karşısında yer alan bir arazide imar uygulaması yaptırdı ve araziyi parçaladıktan sonra satın aldı.

MİLYONLARCA LİRALIK RANT DÖNDÜ

Bu arazinin asıl sahibi İrfan Kabasakal’dı. 3.5 dönüm yeri vardı. İrfan Kabasakal’ın arsası isteği dışında el değiştirdi. Kabasakal itiraz etmesine karşın olumsuz cevap aldı. Belediye tarafından yapılan imar değişikliğini Kocaeli Bölge İdare Mahkemesine verdi. Cengiz Gürkan ve Refik Tartar tarafından bu alanda uygulama yapıldı ve arazi Ersin Kurtarmaz ve Meliha Dağcı’ya verildi. Refik Tartar kısa süre sonra bu araziyi Meliha Dağcı’dan 588 bin liraya satın aldı. Bölgede milyonlarca liralık rant döndü. Bunlar dönemin CHP ilçe yönetiminin basına anlattıkları.

Çayırova Devlet Hastanesi 2017 yılından bu yana inşa edilemiyordu. Önceki dönem rant iddialarıyla gündeme gelen hastanenin inşaat yeri değiştirildi, ihalesi yapıldı. Sözleşmesi ise dün imzalandı. İnşaat bu defa başlayabilecek mi merak konusu.HASTANENİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Çayırova Devlet Hastanesi inşaatı 2017 yılında başlayacaktı ancak kazma vurulamadı. Belediye gündeminden de düşürülen hastane projesi bir süre askıya alındı. Göstermelik olarak Refik Tartar iddialar sonrasında görevinden alındı. 31 Mart seçimlerinde dönemin AKP’li belediye başkanı Şevki Demirci yeniden belediye başkan adayı gösterilmedi. Yalnızca bir dönem belediye başkanlığı yapabilen Şevki Demirci seçimlerden bir sene sonra farklı bir konuda parti içi disiplin soruşturması geçirdi ve AKP’den ihraç edildi. 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’li Bünyamin Çiftçi Çayırova Belediye Başkanı seçildi. Çiftçi’nin talebi sonrasında hastane inşaatının yeri değiştirildi.

RANT İDDİALARINDAN BAHSETMEDİ

İstanbul, Ankara gibi büyükşehirleri kaybeden siyasi iktidarın Kocaeli’ye ilgisinin artmasının ardından Sağlık Bakanlığı çalışmaları hızlandırdı. Çayırova’da 200 yataklı devlet hastanesi inşaatı için düğmeye basıldı, ihale tarihi belirlendi. 2019 yılının sonunda imar tadilatları yapılan yeni alanla ilgili açıklama yapan Bünyamin Çiftçi bir önceki dönemin rant iddialarından bahsetmedi. Alan değişikliği için bahane olarak Çiftçi, yeni hastane yerinin merkeze yakın, hakim bir tepede belediye binasına bin 500 metre mesafede herkes tarafından kolay ulaşılabileceğini belirterek, eski hastane yerinin ise konum olarak otobanın dibinde ve çukur bir alanda olup hastane ve ulaşım yönünden uygun bir yer olmadığını, bu yüzden hastane yerinin değiştirildiğini söyledi.

İHALESİ TAMAMLANDI

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak 200 yatak kapasiteli Çayırova Devlet Hastanesi’nin ihalesi 26 Şubat tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Yaklaşık maliyeti 203 milyon 376 bin 188 TL olan Çayırova Devlet Hastanesi ihalesi için 27 firma teklif sundu. Sınır değeri 147 milyon 488 bin 653 TL olan ihalede en düşük teklifi 109 milyon 800 bin TL ile YSP İnşaat-Nil Yapı Ortaklığı tarafından verildi. En yüksek teklifi ise 187 milyon 17 bin TL ile Gürtaş Yapı tarafından verildi.  Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı Çayırova Hastanesi için ihaleyi bir süre önce gerçekleştirdi. 200 yataklı olarak Çayırova merkezde hakim bir tepede inşa edilecek olan hastanenin ihalesi Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan başkanlık binasında yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile de dün sözleşme imzalandı. Kısa süre içerisinde Sağlık Bakanlığı yüklenici firmaya yer tahsisi yapacak ve inşa çalışmaları başlayacak.