Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çayırova Devlet Hastanesi yeniden ihaleye çıkıyor!

Çayırova’da inşa edilecek olan 200 yataklı devlet hastanesi için yeniden ihaleye çıkılıyor. Defalarca ihalesi yapılan hastane bu defa inşa aşamasına geçebilecek mi merak konusu.

Çayırova'da inşa edilecek olan

ugurKocaeli genelinde hastane olmayan ilçeler arasında yer alan Çayırova’da uzun yıllardır beklenen yatırım 2 yıldır yapılmayı bekliyor. Çayırova’da inşa edilecek olan 200 yataklı devlet hastanesi için yeniden ihaleye çıkılıyor. Defalarca ihalesi yapılan hastane bu defa inşa aşamasına geçebilecek mi merak konusu. Sağlık Bakanlığı tarafından 2021 yılı yatırım programına alınan ancak 2 yıldır inşa edilemeyen Çayırova Devlet Hastanesi için yeni ihale günü belli oldu. 22 Aralık Perşembe günü saat 10.30’da Ankara’da yapılacak ihale ile hastane için geri sayım başlayacak. Hastanenin temellerinin yaz aylarına kadar yapılması bekleniyor.

İHALE ANKARA’DA

KİK’te yayınlanan ihale ilanında 200 yataklı olacak hastanenin zemin artı 6 katlı olması planlanıyor. Sanayinin yoğun olduğu ilçe proje ile uzun yıllardır talep ettiği hastaneye kavuşacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan hastanenin ihalesi 22 Aralık’ta Ankara’da bulunan Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığında gerçekleştirilecek. İhale ile birlikte artık Çayırova’nın devlet hastanesi için bir engel kalmayacak.

NELER OLACAK?

Tek ve çift kişilik modern konforlu hasta odaları, uluslararası standartlarda ameliyathaneleri, laboratuvarları, tıbbi cihazları ile yeni devlet hastanesi tam donanımlı olacak. 99 hasta odasının 45’i tek kişilik, 54’ü iki kişilik planlandı. 75 poliklinikte hasta kabulü yapılacak. Yoğun bakım ünitesinde 51 yatak yer alacak. Bunun 9’u KVC, 24’ü yetişkin, 16’sı yeni doğan, 2’si acil için ayrılacak.  6 ameliyathane olacak. Diyaliz ünitesi 8 yatakla hizmet verecek. 26 yataklı acil servis ise 6 poliklinikte hasta kabul edecek.

Anne Bebek Dostu Hastane

6 doğum salonunun yer alacağı hastanede anne oteli yapılacak. Doğumu yaklaşan gebelerin konaklamalarının sağlanması, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde bebekleri yatan annelerin, anne bebek birlikteliğinin artırılması amacıyla hizmet verecek anne oteli 18 yataklı olacak. Doğum sonrasında yoğun bakıma alınan bebekler annelerinden ayrılmayacak, anne sütünden mahrum kalmayacak. Yoğun bakım tedavisi gören ve emebilecek düzeyde olan bebekler, emzirme zamanlarında annesinin yanına götürülerek hem anne hem de bebek sağlığını en üst seviyede koruyacak sağlık hizmeti sunulacak.

156 Deprem İzolatörü Kullanılacak

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Kocaeli için en son yönetmeliklerin gerektirdiği önlemler doğrultusunda binaya 156 deprem izolatörü yerleştirilecek. Modern tıbbın tüm olanaklarına sahip olacak hastane mimari alanda yüksek teknoloji ile inşa edilecek. Binaya yerleştirilen deprem izolatörleri, depremin etkilerini en aza indirecek. İzolatörler sayesinde deprem sırasında ve sonrasında hastane tüm operasyonel faaliyetlerine devam edebilecek.