Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇED süreci başladı: Özka Lastik’ten yeni üretim adımı

Başiskele’de bulunan Özka Lastik ve Kauçuk Sanayi Ticaret A.Ş. dış lastik sıcak kaplama projesi için ÇED raporu hazırladı. Proje kapsamında herhangi bir inşaat olmayacağı belirtilirken, proje maliyeti 95 milyon TL olarak açıklandı.

Başiskele’de bulunan Özka Lastik

Nazim Ozgun Erbulan 1

Başiskele’de faaliyet gösteren Özka Lastik ve Kauçuk Sanayi Ticaret A.Ş. dış lastik sıcak kaplama projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu hazırladı. Başiskele İlçesi, Kullar Mahallesi 859 Ada, 55 Nolu Parsel’e yapılacak projenin bedeli 95 milyon TL olarak açıklandı.

PROJE NASIL OLACAK?

Söz konusu proje kapsamında şirket, “Kaplama yapılacak dış lastik orijinal lastik gövdesi (karkas) anlaşmalı tedarikçilerden pişmiş şekilde hazır satın alınacaktır. Hazır alınan karkaslar, bir sonraki adım da üzerine kauçuk hamuru sarıldığında hamur ile karkas yüzeyinin birbirine tam yapışması için raspa hattından geçirilerek yüzeyleri tıraşlanacaktır. Yüzey tıraşlama işlemi raspa makinesinde fiziksel olarak yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

YILLIK 300 BİN ADET

ÇED dosyasında herhangi bir inşaat olmayacağı, tesisin hazır kurulu olduğu belirtilirken, sadece makine ekipman kurulumunun yapılacağı ifade edildi. Ayrıca işletme aşamasında 100 personelin istihdamının sağlanacağı, proje kapsamında vardiyada 333 adet, günlük 1.000 adet, aylık 25 bin adet olmak üzere yıllık toplam 300 bin adet kaplama yapılacağı rapora yansıdı.