Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cedit Mahallesi’nde tarihi eser incelemesi!

İzmit’te kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Cedit Mahallesi için flaş bir gelişme ortaya çıktı. Alanda tarihi eser incelemesi yapılacak…

İzmit’te kentsel dönüşüm çalışmaları

Kocaeli’de kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve bakanlık eliyle ihale edilen çalışmalarda binaların yıkım aşlaması sürüyor. Hızla alanda bulunan binalar yıkılıyor ve hafriyatlar taşınmaya devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken flaş bir gelişme yaşandı.

KOCAELİ İL MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ’NE ŞİKAYET

Çalışmalarda yıkılan binaların altlarında tarihi eserlerin olduğu ihbarı üzerine Kocaeli İl Müze Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Müze müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir ekibini kısa süre içerisinde alanda incelemeye başlayacağı edinilen bilgiler arasında.

ÇALIŞMALAR DURUR MU?

Ekiplerin incelemesinin ardından çalışmaların seyri de belli olacak. Antik kentlere merkez olan İzmit’te bu mahallede de kalıntıların ortaya çıkabileceği öngörülüyor. Böyle bir durumda Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşümü’nün nasıl etkileneceği merak ediliyor.