Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cedit Projesi ihalesi Temmuz’a kaldı

İhalesi geçen yıl yapıldı. İhaleyi kazanan firma artan maliyetler nedeniyle projeyi yapamayacağını belirtti. TOKİ’nin yeniden ihale sürecine başladığı Cedit Kentsel Dönüşüm Projesinde ihale tarihi ertelendi

İhalesi geçen yıl yapıldı.

Önce İzmit Belediyesi yapacaktı, parası yetmedi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilen ve yıkım işlemleri tamamlanan Cedit Mahallesi’nde yapım işi ihalesini kazanan Ali Acar İnşaat, tasfiye sürecine gitti. Geçtiğimiz yılın eylül ayında gerçekleştirilen Cedit ihalesinde 448 milyon 499 bin liralık muhammen bedel karşısında 368 milyon 28 bin lira ile en düşük teklifi vererek ihaleyi kazanan Ali Acar İnşaat, artan maliyetler nedeniyle projeyi yapamayacağını belirtti.

İHALE ERTELENDİ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.105 konut ve 6 iş yerinin yapılacağı Cedit Mahallesi’nde, Ali Acar İnşaat’ın yaşanan ekonomik kriz ile birlikte artan maliyetler nedeniyle tasfiye sürecine gitmesinin ardından TOKİ tekrar ihaleye çıkmak için hazırlıklara başlamıştı. İhalesi daha önce de iki kez iptal edilen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin yarın yapılması planlanan yapım işi ihalesi Temmuz ayına ertelendi.