Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cedit’te bugün imza günü!

İzmit Cedit Mahallesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla bugün saat 12.30’da ilk imzalar atılacak. Tören İzmit Kadıköy Düğün Salonu’nda.

İzmit Cedit Mahallesi'nde Kocaeli

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan 1479 hak sahibi ile 22 Mart’ta görüşmelere başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarla imza aşamasına geldi. Önceliği  daha önce İzmit Belediyesinin anlaştığı ancak paralarını ödeyemediği vatandaşlara veren belediye bugün bir imza töreni düzenleyecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın’ın katılımıyla bugün saat 12.30’da ilk imzalar İzmit Kadıköy Düğün Salonu’nda atılacak.

BAKANLIK DEVRALMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Cedit Mahallesi riskli alan ilan edilmiş, AKP’li İzmit Belediyesi çalışmalara başlayamamıştı. 31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li İzmit Belediyesi de projeyi maddi yükünden dolayı gerçekleştiremeyeceği için proje askıda kalmıştı. AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın devreye girmesiyle sorun çözüldü. Kentsel dönüşüm işini bakanlık devraldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında devam edecek proje için sonunda ihale tarihi de belli oldu.

İHALE 15 HAZİRAN’DA

Cedit Mahallesi’nde yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Kentsel Dönüşümü için TOKİ düğmeye bastı. 15 Haziran Salı günü saat 14.30’da Ankara’da ihale gerçekleştirilecek. İhale kapsamında 1105 konut, 6 adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacak. Bölgede yer alan vatandaşlarla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi muhatap olacak.