Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cedit’te çalışmalar şubatta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmit Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaat çalışmalarının şubat ayında başlayacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kocaeli Kongre Merkezinde 16:30’da “Büyük Dönüşüm Kocaeli” başlıklı geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

18 YILDA 45 MİLYAR LİRA

Yaklaşık 6 ay sonra Kocaeli’de olmaktan çok mutluyum. Yeni projelerimiz şimdiden Kocaellili kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Son 18 yılda Kocaeli’ye onlarca farklı alanda 45 Milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Kentsel dönüşümden sosyal konuta, millet bahçelerinden alt yapı projelerine kadar kimseyi ayırt etmeden yatırım yaptık.

TOKİ’Yİ GÖREVLENDİRDİK

Kocaeli’de 9 riskli bölgede çalışmamızı sürdürüyoruz. Bu bölgelerin başında da çok uzun süredir üzerinde çalışılan ancak sürecin uzadığı İzmit Cedit Mahallesindeki 13 hektarlık alan geliyor. Buradaki projemizi onayladık. Orada karşılayan vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını gideremedikleri, rahat ulaşım sağlayamadığı, itfaiyenin giremediği bir düzen içerisinde. Biz de bu düzeni ortadan kaldırmak için faaliyetleri vatandaşlarımızın rızasını alarak TOKİ’yi bu projede görevlendirdik.

YÜKSEK KATLI OLMAYACAK

İzmit tarihinin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri için dev adımı atıyoruz. Bu projemizin çalışmalarını şubat ayı içerisinde hazırladık. Biz Cedit’e bu mahallenin dışından insan gelsin yaşasın istemiyoruz. Ceditliler komşularıyla birlikte yaşasın istiyoruz. Olabildiğince az katlı, yeşil alanların çok olduğu projemizi şubat ayı içerisinde tamamlayarak ihale işlemlerine başlayacağız. Toplamda 50 blokta 982 konutun inşası için bismillah diyeceğiz. Ceditli kardeşlerimize söz verdiğimiz üzere huzur içerisinde oturmaları için adımlarımızı atmış olduk. Bu çerçevede vatandaşlarımıza sözümüzü tutmanının gururu içindeyiz. Ceditli çocuklarımızın geleceği artık devlet güvencesi altındadır.

İZMİT’E HAYIRLI OLSUN

Devletimiz Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yapılması gereken her türlü fedakarlığı yapacak. İnşaata şubat ayında başlayacağız. 2022 yılında da konutları teslim etmeyi öngörüyoruz. Bugün çok büyük bir gün. İnşallah şubatta ihaleden sonra çalışmala başlayacak. Bu büyük dönüşüm Cedit’e ve İzmit’e hayırlı olsun.”