Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Şakoğlu, böyle cevap verdi

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, AK Partililer tarafından İzmit Belediyesi’yle ilgili yerel ve ulusal basına servis edilen habertlere  cevap verdi.

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı

AK Parti İzmit İlçe Teşkilatı ve İzmit Belediye Meclisi’nin AK Partili meclis üyeleri, İzmit Belediyesi’ne yönelik eleştirilerini ulusal ve yerel basına servis ediyor. Bu haberlerin basında geniş yer bulmasına İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu’n dan cevap geldi. Şakoğlu’nun sitem şeklindeki açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Değerli Basın mensupları öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum. Aslına bakarsanız bu basın açıklamasının çok da gerekli olmadığını düşündüğümüz halde kamuoyunu bilgilendirmek adına bazı şeyleri sizlerle ve kent halkıyla paylaşmak istiyoruz.

HABERLERİ ULUSAL MEDYADA YAYINLATIYORLAR

Hemen her İzmit Belediyesi Meclis toplantısı sonrasında bunları yaşıyoruz ve sanıyorum bundan sonra da aynı şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Gazetelere şaşkınlıkla okuduğumuz demeçleri veren muhalefet partilerinin meclis üyeleri sanıyorum bazen siz değerli basın mensuplarının da bu toplantılara katıldığını ya da bu toplantılar internet üzerinden canlı olarak yayınlanırken kent halkı tarafından da seyredildiğini unutuyorlar. Öyle olsa gerek ki bu toplantılarda konuşulan işleri siyaseten ve muhalefet yapabilmek adına bazen bambaşka bir hale dönüştürüp basına servis ediyorlar. Üstelik yerel basına olduğu kadar aynı şekilde kendi elleriyle hazırladıkları yazıları ulusal basına da servis ediyorlar. Sırf siyasi muhaliflik adına kentin adını küçük düşürecek sipariş haberleri ulusal medyada yayınlatıyorlar. Üstüne üstlük bu ulusal gazeteler siyasi tarafını neredeyse bayrak gibi ortaya koyan gazeteler.

HÜRRİYEY PARK DÜŞMANI GİBİ LANSE EDİLİYOR

İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in park düşmanı olduğuna dair bir haber oluşturarak servis etmişler. Haberin aynı kalemden çıktığı ulusalda yayınlanan birkaç gazetede de haberin satır değiştirilmeden aynı şekilde yayınlandığını hepimiz net bir şekilde gördük. Bu arkadaşlar her halde bir belediye başkanının bir park yıkmasının başına neler açacağını hesap etmediğini falan sanıyorlar. Herkese aynı şeyi soruyorum ‘Sizce işleyen, faydasının halkın genelini kapsadığı bir parkı bir belediye başkanı durduk yerde yıkar mı? Deyin ki düşmanlık için yapmak istedi, peki siyaseten yıkar mı?’ Bu soruların cevabı sizce ‘Evet yıkar’ ise söyleyecek tek kelimem yok.

“KAR MI ETTİNİZ?”

Siyaseti değil de kentini düşünen insan, siyaseti değil de İzmit insanını ve İzmit’i düşünen insan kendi elleriyle senaryolaştırdığı böyle bir haberi ulusal basına servis etmez, edemez. Çünkü bu kentin isminin kötüye çıkması demektir. Tabii siz bu işe ‘Biz seçim kazanalım da kentin adı neye çıkarsa çıksın’ mantığı üzerinden bakıyorsanız orasını bilemem. Ancak sorusunu sorarım ‘Bu işi ulusal basına bu şekliyle taşıyarak kâr ettiniz mi?’

“KREŞ İNŞA EDİLECEK”

Bakın Yenimahalle’deki parkın yıkılması öncesinde yöre halkı İzmit Belediyesi yetkililerine bölgelerinde ciddi anlamda bir kreş eksikliği olduğunu, belediyemizin buraya bir kreş yapmasının kendilerini inanılmaz derecede rahatlatacağını ve ihtiyaçları olduğunu bildirmiş, bu kreşin o bölgeye yapılması konusu yine o bölgenin insanları tarafından istenmiştir. Ancak çocuk parkının olduğu alanın civarındaki binalarda oturan, inanın birkaç kişinin belediye ekiplerimize yıkım esnasındaki itirazı konuyu bu noktalara getirmiştir. Kişiler bellidir, kişilerin çalıştığı kurumlar bellidir, itirazın sebepleri bellidir. Her şey Yenimahalle halkının gözü önünde açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleşecektir. Bölge insanının ihtiyacı olan Kreş mevcut alana mümkün olan en kısa sürede inşa edilecek ve bölge insanımızın hizmetine sunulacaktır.

ÇÖPLERLE İLGİLİ HABER

Bir konuya daha değinmek istiyorum ki o da yine gazetelere servis edilen Devlet Hastanesi Güney Otoparkı civarındaki çöplerle ilgili haber. Birebir kendim yaşadığım için bu net cevabı vermek istiyorum. Bundan birkaç gün önce eski Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun en yakın çalışma arkadaşlarından birisi şahsıma bir fotoğraf yolladı ki bu fotoğraf Devlet Hastanesi Güney otoparkı civarındaki çöp birikintileri ile ilgiliydi. Hemen ilgileneceğimi söyledim ve konuyu belediyemizin gerekli birimlerine ilettim. Aynı görüntünün hemen her gün temizlendikten çok kısa bir süre sonra yeniden oluştuğunu, sebebinin tespit edildiğini ve bununla ilgili cezai yükümlülük içeren tedbirlerin en kısa süre içinde alınacağı tarafıma iletildi. Sonrasında belediyemizin temizlik ekibindeki arkadaşlarımız bölgeye gidip gerekli temizliği yaparak fotoğrafları tarafıma attılar. Ben de ismini buradan yazmayı doğru bulmadığım bu büyüğüme bölgenin temizlenmiş fotoğrafını attım. Kendisi de teşekkürlerini iletti. Ancak bugün bakıyorum haber siyaseti kenti için değil, kendi için yapan bir başkaları tarafından ve de başka bir şekilde gazetelere servis edilmiş. Ben de aynı yerin pırıl pırıl fotoğraflarını şimdi sizlerle paylaşmak ve yorumu da sizlere bırakmak istiyorum.

İYİ İŞLERİN ÖNÜNÜ KESMEK

İnsanlar bir karar verecekler, ya siyaset yapmak adına kente yapılacak iyi işlerin önünü keserek kendileri yükselmeye çalışacaklar ya da gerçekten yapılan iyi şeyler için teşekkür ederek iyiyi teşvik ederek kenti yükseltmeye uğraşacaklar. Aradaki farkı da halkın takdirine bırakacaklar. Herkese Saygı ve Sevgilerimi sunuyorum.”

CEM SAKOGLU BASIN ACIKLAMASI 1 CEM SAKOGLU BASIN ACIKLAMASI 2