Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Şakoğlu: Ya yetki karmaşası ya iyi polis, kötü polis oyunu!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in basın danışmanı Cem Şakoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayarak dün gerçekleştirilen meclis toplantısını ve toplantıdaki tartışmaları değerlendirdi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in basın danışmanı Cem Şakoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayarak dün gerçekleştirilen meclis toplantısını ve toplantıdaki tartışmaları değerlendirdi. Şakoğlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Memleketimde siyasetin getirildiği nokta maalesef insanları aleni enayi yerine koyma, nasılsa anlamazlar, nasılsa biz ne dersek inanırlar noktası. Bugün gazetelerde İzmit Belediyesi muhalefet Meclis üyelerinin ve onların dışarıdaki yandaşlarının açıklamalarını görüyoruz. Hepsi İzmit Belediyesinin araç alımı için kredi talebi sebebi ile yapılan olağanüstü toplantısından olumsuz sonuç çıkmasını yine Fatma Kaplan Hürriyet’e ve belediye meclis üyelerinin katılımına bağlamışlar. Üstelik bunu davul çalarak yapanlardan birisi de bir gün önce Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i mesleği ve kanunları bilmemekle eleştiren AKP İzmit İlçe Başkanı Av. Ali Güney. Güney ya şaka yapıyor ya bu işi hiç bilmiyor ya da halkla dalga geçiyor.

KENT HALKI MAHRUM KALACAK

İhaleyi ‘x’ firması aldı. Fakat nasıl bir tesadüfse aynı ‘x’ firması dosyasına teminat mektubunu koymadığı için ihale ikinci firmaya yani sürekli aynı yöntemlerle KBB’nin de kiralama ihalelerini alan firmaya kaldı. Ancak o günden bu yana Kamu İhale Kurulu dosyanın onayını İzmit Belediyesine yollamadı. İzmit Belediyesinin mevcut araç kiralama şirketi ile anlaşması 1 hafta sonra bitiyor. Yani firma sözleşmesinin bitiş tarihi itibariyle İzmit Belediyesini kullandığı araçları geri çekecek. Yani kente ve kent halkına hizmet veren araçlar belediyenin elinden gidecek. Yapılan yeni kiralama ihalesinin onayı gelmediği için de İzmit Belediyesi araçlardan, kent halkıda bu araçlar vesilesiyle sağlanacak hizmetlerden mahrum kalacak.

ŞAŞIRMADIK

Bu durumu ortadan kaldırabilmek için İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi Cumhur İttifakının meclis üyelerinin belki kent halkının mağduriyetini düşünerek kredi kullanımına onay verebileceğini düşünerek meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. Maalesef bir kez daha anladık ki Cumhur ittifakı meclis üyeleri bırakın kenti ve kent halkını düşünmeyi siyasetten ve İzmit Belediyesinin işlerinin önüne ket koymaktan başka hiçbir şey düşünmüyorlar. Artık tarzına alıştığımız ve niyet okumasını bütün kent insanı ile birlikte yaptığımız İzmit Belediyesi AKP Grup Başkan vekili Tutuş’un dün meclisteki çıkışına içtenlikle söylüyorum ki şaşırmadık.

İYİ POLİS, KÖTÜ POLİS…

Ancak bu kentte belli yerleri ve konumları olan, kent insanı için belli değerleri taşıyan Cumhur ittifakının bazı üyelerinin bu duruma bunca sessiz kalması aslında siyasetin bugün geldiği noktanın özeti gibiydi. Muharrem Tutuş siyasi kinini meclis kürsüsünden haykırırken keşke Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanının adını kullanmasaydı. Keşke Tahir Büyükakın ismini bu işe alet etmeseydi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı dün yapılan İzmit Belediyesi Meclis toplantısı için samimiyetle zorluk çıkartmayın dedi ve Cumhur İttifakı üyeleri de buna rağmen sonucunu bile bile böyle bir hareketi uyguladıysa ya bir yetki karmaşası var ya da iyi polis, kötü polis oyunu.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

Kimsenin bilmediğini bilen ALLAH var. Beni kandırabilirsiniz, halkı kandırabilirsiniz ama ALLAH’ı kandıramazsınız. Bu işi sırf siyaset olsun diye kaşıyanları Allah’a havale ediyoruz. Emin olun Allah da onları bu muameleyi reva gördükleri insanlara havale edecek, göreceksiniz. Dün yapılan toplantı sonrası bugün gazetelerde kendilerinin bile inanmadığı eleştiriler yapan siyasileri görünce aklıma Şems’in bir sözü geldi. Mübarek der ki ‘Ne zaman düşmanlarım çoğaldı, anladım ki ben doğru yoldayım’ Herkese Saygılarımı sunuyorum.”