Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Şakoğlu’ndan Ali Güney’e: İSU’ya ihalesiz fatura kestin mi?

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in basın danışmanı Cem Şakoğlu, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’i hedef aldı. Ali Güney’le ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden uzun bir açıklama yayınlayan Şakoğlu, Güney’in İSU ile ilişkisini dile getirdi. Şakoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Herkese Günaydın. Bu sabah bir esnaf ziyaretinde AKP İlçe Başkanı Ali Güney’den açıldı konu. Esnaf kardeşimiz Sayın başkanı eski tanıdığını, eski müşterileri olduğunu ama bu gün ki siyasi konumu sonrasında gazetelerden takip ettikleri Ali Güney’i tanıyamadıklarını anlattı bana. Şaşırdım açıkçası. Anlattıklarını burada yazmayacağım ama % 100 bir değişimden bahsettiler bu sabah bana. Sonra İzmit Belediyesine geldim ve basında belediyemiz ve başkanımızla ilgili çıkan haber ve demeçleri okumaya başladım ki karşıma yine AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney çıktı. İzmit Belediye Başkanımız Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendinin dün düzenlediği basın toplantısı ve canlı yayın ile ilgili açıklamalar yapmış. İnciler saçmış ortalığa. Kent halkını bir kez daha kandırma cihetiyle kendisinin bile inanmadığı şeyler söylemiş. Siyaseten bunları yapıyorsa yazık ediyor kendisine. Bakın yine ne inciler dökmüş ortalığa.

Ali Güney’den inciler ve o incilere cevaplar;

AG- Aynı şeyleri aylardır tekrarlayıp, duruyor

Keşke iki gün önce verdiğiniz onayı aylar önce verseydiniz de biz de tekrar etmeseydik.

AG – Araç satın alma yetkisi kendisine aylar önce verildiği halde, kredi çekip yeniden borçlanma yoluna gittiğinde kendisine rakamları gerçekçi şekilde kamuoyuna açıklamasını istedik

Araç satın alma yetkisini aylar önce verdiniz ama biz ruh hastası olduğumuz için inatla kredi kullanmak istedik. Bu bir şaka mı yoksa boşluk doldurmak için yapılan bir söylem mi?

AG – Ne kiralama miktarının ne olduğunu, ne satın alma miktarının faiziyle, bakım-onarım giderleriyle ne olduğunu kimse bilmiyor. Büyük ihtimalle kendisi de bilmiyor ki, bir hesap çıkarırken 122 milyonluk farkı, küçük bir fark olur öyle şeyler demişti

Hem rakamları kamuoyuna açıklamasını istedik açıklamadı diyeceksiniz. Hem de 122 milyonluk farkı küçük bir fark olur öyle şeyler dedi diyeceksiniz. Siz nasıl bir rakam istemiştiniz ona göre açıklama yapsaydık.

AG – Matematikten tek anladığı şey, denetim raporlarıyla sabit, eşe dosta dağıttığı ihalesiz, doğrudan teminle milyonlardır. Şimdi kalkmış, çekeceği kredinin zamanı üzerinden zarardan bahsediyor.

İktidar elinizde Sayın Başkan. İzmit Belediyesi açıklamalarınızdan gelen müfettişler yüzünden neredeyse iş üretemiyor. Elinizde söylediklerinize dair gerçek bir veri olsaydı ortalığı çoktan yangın yerine çevirmiştiniz. Sahi bize bunu soran Av. Ali Güney olarak İSU’ya ihalesiz olarak fatura kestiniz mi, kesmediniz mi onu kamuoyuna bir açıklayabilir misiniz lütfen.

AG – Diğer taraftan, asıl niyeti zaten araç almak değil, polemikle günü geçirip, sahte mağduriyetle prim toplamak olan Fatma Hanım, Fethiye Caddesi’ni yapacağım dediğinden bugüne 3 yıl geçti

Sayın Başkan benden size bir tüyo, seçim manifestolarının tarihleri ile ilerlersek KBB dahil geri kalan 12 belediyenin vaatlerinin büyük çoğunluğu sınıfta kalır. Bence yanlış yerden yürüyorsun.

AG – Altyapısı, üstyapısıyla kendisine Büyükşehir Başkanımızdan nakdi yardım da teklif edildiği halde, aylarca bu şehri neden oyaladı

Biz kimseden nakdi yardım da, minnet de istemedik. İhtiyacımız da yoktu. Keşke iştirakleriniz ve etkinizin altındakilerle gölge etmeseydiniz de şu ana kadar işimizi 40 kere bitirmiş olsaydık.

AG – Pandemi döneminde sokaklar boşken bu işe neden başlamadı. Hadi onu geçtik, işe başladığı günden bu yana verdiği sözü neden tutmadı?

Pandemi döneminde çalışacak işçiler insan değiller miydi Sayın Başkan. Madem bize soruyorsunuz KBB Yürüyüş yoluna pandemi döneminde neden başlamadı diye sormazlar mı adama? Bu soruyu hem de basının önünde nasıl sorabildiniz anlamak mümkün değil.

AG – Bizim derdimiz bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Ama maalesef karşımızda yüzünde maskeyle dolaşan bir anlayış var.

Derdiniz üzüm yemek olsaydı kentin menfaati için araç alımını bu kadar ötelemezdiniz. Yüzde maske arıyorsanız aynaya bakın göreceksiniz.

AG – Fethiye Caddesi’nde kırık mazgalı bir iki aydır değiştirmekten aciz bu anlayışın yalanlarına artık karnımız tok.

Camiye ayakkabı ile girdiler deyip, yıllar sonra hem de İzmit Belediyesi meclisinde biz oranın cami olmadığını bilmiyor muyduk diyen insanlar mı bize yalanlara karnımız tok diyor.

AG – İş yapın deyince bozulduklarını, suratlarını ekşittiklerini, iş yapmayı hiç sevmediklerini biliyoruz. Ama biz artık boş lafları bırakın, iş yapın demekten vazgeçecek değiliz

11 belediyenizin neredeyse her şeyini KBB karşılarken, Büyükşehirden 1 lira destek almadan bütün işlerini hallettiği için size inanılmaz rahatsızlık veren ve sıkıntıya sokan İzmit Belediyesi ve İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi için mi söylüyorsunuz iş yapmayı hiç sevmiyor diye. Boş lafları bırakın demişsiniz ya bu minvalde gazeteye verdiğiniz demeci bir kere daha okumanızı tavsiye ediyorum size.

Bütün bunları yazarken Mevlana Celalettin Rumi’nin bir sözü takıldı dilime. Mübarek der ki ‘Bir insan bilmiyorsa ne istediğini hem seni ziyan eder, hem kendini.