Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çenesuyu işçisinin huzuru kaçtı!

Derince Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Çenesuyu A.Ş.’de toplu iş sözleşme görüşmelerinde işçinin istediği ücrete işveren yanaşmıyor. İşçiler huzursuz

Derince Belediyesi'nin yan kuruluşu

Derince Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Çenesuyu A.Ş.’de toplu iş sözleşme görüşmeleri geçtiğimiz Aralık ayında başladı. İşçi sendikası Hizmet-İş, işçilerle birlikte hazırladığı ilk taslakta günlük yevmiyelerin 150 liraya çıkarılıp yüzde 35 oranında zam yapılmasını talep etti. Taslakta, sosyal yardımlara da ciddi oranda zam yapılması istendi. Ancak piyasadaki enflasyonun TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyondan çok yüksek olması, gıda başta olmak üzere birçok ürünün fiyatının aşırı zamlanması, işçilerin zam talebini artırmasına neden oldu.

ZEKİ AYGÜN KABUL ETMİYOR

İşçi son etapta, yemek hariç 6.250 lira net maaş talep etti. Bunu da işverene iletti. Ancak işverenin bu rakama bir türlü yanaşmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre sözleşme, önümüzdeki haftadan itibaren arabulucu denetiminde sürdürülecek. Yaşanabilecek bir ücret isteyen işçinin son derece kararlı olduğu, işçi sendikasından da bu karanlığından geri adım atmamasını istediği, gerekirse greve gidecekleri öğrenildi.