Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cengiz Topel Havalimanı yalan oldu!

Kocaeli’de 2011 yılında sivil havacılığa açılan Cengiz Topel Havalimanı’yla ilgili sorulara cevap veren bakanlık uçuşların havayolu firmalarıyla alakalı olduğunu, bir şey yapamayacaklarını söyledi.

Kocaeli’de 2011 yılında sivil
ugur

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Kocaeli’de 2011 yılında sivil havacılığa açılan Cengiz Topel Havalimanı’nı meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sunan Türkkan önergesinde şu ifadelere yer verdi: “2011 yılında hizmete açılan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı, yıllardır adeta kaderiyle baş başa bırakılmış, havalimanından bu yıl haziran ayında sadece 83 uçuş yapılmıştır. Büyük çoğunluğu eğitim uçuşu ve özel uçuş olan bu sayının içinde ise 2 yurt dışı uçuş bulunmaktadır ve bu uçuşlarda 192 kişi uçuş yapmıştır.

TÜRKKAN SORDU, BAKANLIK CEVAPLADI

Basında çıkan haberlere göre; bu kişilerin büyük çoğunluğu Kocaeli ve çevre illerden yakalanıp sınır dışı edilmesine karar verilen göçmenlerdir. Cengiz Topel Havalimanı’nda uzun zamandır beklenen ticari uçuşlar da hala başlamamıştır. Bu bilgiler çerçevesinde;

1- Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nda 2011 yılından bugüne kadar yapılan sefer ve yolcu sayıları nasıldır?

2- Cengiz Topel Havalimanı’nda bugüne kadar hangi havayolu şirketleri faaliyet göstermiş, hangi tarihlerde faaliyete başlayıp hangi tarihlerde faaliyetlerini sonlandırmışlardır?

3- Bugün itibari ile Cengiz Topel Havalimanı’ndan hangi seferler gerçekleştirilmektedir?

4- Cengiz Topel Havalimanı’nda uzun zamandır beklenen ticari uçuşlar neden hala başlamamıştır, ne zaman başlatılması düşünülmektedir?

5- 12 yıl önce açılmış olmasına rağmen Cengiz Topel Havalimanı neden hala beklentileri karşılayamamakta, kaderiyle baş başa bırakılmasına göz yumulmaktadır”

6—Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili olarak Bakanlık programı dahilinde yürütülecek bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir?”

17 BİN UÇAK, 384 BİN YOLCU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkkan’ın soru önergesiyle ilgili kısa bir cevap erdi. Uraloğlu cevabında uçuşların havayolu firmalarıyla alakalı olduğunu, bir şey yapamayacaklarını söyledi. Uraloğlu imzasıyla meclise sunulan cevap metninde şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nda 2011-2023 yılları arasında toplam 17 bin 88 uçak trafiği ve 384 bin 453 yolcu trafiği gerçekleşmiştir. Diğer taraftan havalimanlarına düzenlenen seferlerin çeşitliliği ile sayıları, fiyat uygulamaları ve zamanları bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak havayolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda havayolu kuruluşlarınca belirlenmektedir.”