Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çetin Emeç köprüsünün tabelası nerede?

İzmit Yenidoğan Mahallesi’nde yer alan ve yenisi inşa edilen Çetin Emeç Köprüsü’nde tabela henüz asılmadı.

İzmit Yenidoğan Mahallesi’nde yer

Kocaelili gazeteci Barbaros Tantan konuyu gündeme taşıdı. Emeç isminin neden hala köprüye takılmadığını soran Tantan şu ifadeleri kullandı: “İzmit’in Yenidoğan Mahallesi’nde oturanların D-100 karayolunun Ankara yönüne geçmelerini sağlayan ve yıllar önce teröre kurban verilen gazeteci Çetin Emeç’in adıyla anılmaya başlanan üstgecit yenilenip kullanıma açıldı. Ama, asansörlerle de takviye edilen bu köprünün adı, bakınca görülmüyor. Çünkü, adı temel kuşağına işlenmedi. Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu ve Bülent Ecevit isimlerini, anılan köprülerin açılışında gövdelerine yazdıran AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi neden ağırdan alıyor dersiniz?”

ÇETİN EMEÇ KİMDİR?
İ
stanbul’da 1935 yılında doğan Çetin Emeç, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
Emeç, meslek hayatına henüz çok genç yaşlarda babası Ragıp Emeç’in sahibi olduğu Son Posta gazetesinde 1952 yılında başladı.
Babası Selim Ragıp Emeç’in Demokrat Parti milletvekilliğine seçilmesi ve 1960 darbesinde tutuklanmasının ardından gazetenin başına geçen Çetin Emeç, bazı dergilerde yazı işleri müdürlüğü yaptıktan sonra 1972 yılında Hürriyet gazetesine geçti.
Genel Yayın Müdürlüğünü yürüttüğü Hürriyet gazetesinden ayrılarak, Milliyet gazetesine geçen ve burada 1984-1985 yıllarında Genel Yayın Yönetmenliği yapan Emeç, 1986 yılında bu kez koordinatör olarak tekrar Hürriyet’e geçti.
Son olarak Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyeliği ve gazetenin yazarlığını yapan Emeç, eşi Bilge Emeç’le olan evliliğinden dünyaya gelen Mehveş ve Mehmet isminde iki çocuk babasıydı.

YENİ ÇETİN EMEÇ KÖPRÜSÜ TABELASIZ

CYetin EmecY KoYpruYsuY tabela min

ÇETİN EMEÇ KÖPRÜSÜ ESKİ HALİ

Eski CYetin EmecY koYpruYsuY IYzmit min