Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

"Çetin Emeç'le problemimiz yok!"

İzmit Yenidoğan’daki Çetin Emeç Üst Geçidi’nin ismini değiştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Çetin Emeç ile bir işim olmaz” dedi

İzmit Yenidoğan’daki Çetin Emeç

Günlerdir kentin gündeminde olan Çetin Emeç Üst Geçidi’nin ismini değiştirilmesi mecliste tartışmalara neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, konuyu gündeme getirerek ismin kaldırılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

DOĞRU BULMUYORUZ

Taşdemir şöyle konuştu; “Hasarlı olması nedeniyle yıktınız. Yanına yeni bir geçit yaptınız. Daha sonra birden bire bu ismi kaldırdınız. Bu ismin görevini tamamladığını söylediniz. CHP grubu olarak böyle düşünmüyoruz. Katledilen bir gazetecinin isminin kaldırılmasını doğru bulmuyoruz. İsimleri kaldırırken ve koyarken meclise danışmanızı istirham ediyoruz. Bu konuda hassas davranacağınızı temenni ediyoruz” dedi.

BÜYÜKAKIN CEVAP VERDİ

Ardından Tahir Büyükakın, konuya ilişkin açıklama yaptı. Tahir Büyükakın, “Çetin Emeç ismi falan indirilmedi. Çetin Emeç’in suikaste kurban gitmesinden yıllar sonra o isim oraya asıldı. Gayet samimi bir niyetle Marmara Belediyeler Birliği’nde bir toplantı yapmıştık. Oradaki toplantıya aynı zamanda kurucu olan Erol Köse de katılmıştı. Ondan sonraki süreçte kendisine uygun bulduğumuz bir yere isminin verilmesi kanaatine ulaştık” dedi.

ÇETİN EMEÇ İLE BİR İŞİMİZ OLMAZ

“Meclise getirilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir köprü yaptık. Başka bir köprü yaptık. Altında buzağı aramayın. Burada bir kasıt yok. Bunun üzerinden siyaset yapmak bizim yaptığımız işleri karalamaktır. Çetin Emeç ile bir işimiz olmaz. Bir dönem ismi koyulmuş. Çetin Emeç ile bir problemimiz yok” dedi. Büyükakın, Çetin Emeç’in ailesiyle de görüşebileceğini dile getirdi.