Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ceza kesilen skandal düğünde kaymakam da varmış!

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun 1500 kişilik düğününe Kaymakamlık ceza kesmişti. Skandal düğüne kaymakamın da katıldığı ortaya çıktı.

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil

İçişleri Bakanlığı korona virüsü salgını nedeniyle düğünlere kısıtlama getirdi. Buna göre, artık nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına izin verilmiyor. Ancak AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun düğününde bu yasak delindi. İzmit Körfezi ve Osmangazi Köprüsü manzaralı özel düğün alanında 1500 kişilik davetli listesi için masa ve sandalye hazırlığı yapıldı.

YOLLAR ASFALTLANDI İDDİASI

ANKA’nın haberine göre düğünden saatler önce bölgeye giden belediye temizlik işçileri sokakları süpürdü, kaldırım kenarlarını boyadı ve yolları yıkadı. CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Yıldızlı’nın aktarımına göre düğünün yapıldığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait yere giden yollar asfaltlandı.

VALİ DE KATILMIŞTI

İzmit Körfezi ve Osmangazi Köprüsü manzaralı özel düğünde nikahı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıydı. Yasakların delindiği düğünde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da yer aldı.

DİLOVASI KAYMAKAMLIĞI CEZA KESTİ

Düğünün medyaya yansımasının ardından tepkiler geldi. Bu tepkiler üzerine Dilovası Kaymakamlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, pandemi tedbirlerine aykırı davranılmasına göz yumduğu için 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesine göre Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten 6 bin 360 lira, düğün sahibi Yaman’a 3 bin 180 lira ve yemek şirketine de 3 bin 180 lira para cezası verdi.

4-5 SAAT SÜRDÜ

Kaymakamlığın para cezası verdiği düğüne Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Kaymakam Alkan’ın da katıldığı düğünün 4-5 saat sürdüğünü ve sadece protokolün okunmasının 1,5 saati bulduğunu söyledi.