Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP, Çayırova’da 200 milyon TL zararın önüne geçmek için yargıya başvurdu!

Şekerpınar 2’ye kayıtlı arsanın arsa payı karşılığında küçük sanayi sitesi yapılması ihalesi CHP Çayırova Meclisi grubunca yargıya taşındı

Şekerpınar 2’ye kayıtlı arsanın

CHP Grubundan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Çayırova Belediyesi Şekerpınar 2’ye kayıtlı 418 ada, 71 parselde bulunan 31.021 m2’lik sanayi imarlı arsa; 17.08.2022 tarihinde 2022/568 sayılı belediye encümen kararına istinaden arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı şeklinde küçük sanayi yapılmak üzere ihale edilmiştir.

REKABET DURUMU ORTADAN KALDIRILDI

Çayırova Belediyesi, CHP Meclis grubumuzun soru önergesine cevaben, ihaleye sadece bir firmanın katıldığı ve ihalenin ASC mimarlık dek. İnş. San. Tic. Ltd. Şirketine ait firmaya verildiği, encümence paylaşım oranlarının ise %30 belediyeye, % 70 müteahhide şeklinde verildiği cevabı yazısında belirtilmiştir. İlçemize komşu diğer belediyelerde ihale edilen 3 örnekte de hasılat paylaşımında belediye hissesi %50’nin altına düşmemiştir. İhale sürecini kabul anlamına gelmemekle birlikte, ihale sürecinde yasal prosedürler yerine getirilmiş olsa dahi tek firmanın ihaleye katılması rekabet durumunu ortadan kaldırmıştır.

EN AZ 150-200 MİLYON TL

Uygun ihale şartları oluşmadığı gibi aşırı düşük bir oran olan %30‘un verilmesi ile en az 150-200 Milyon ₺ Belediye bütçesinde kamu zararı olacağı öngörüsü ile yürütmenin durdurulmasına, ihalenin ve idari işlemin iptaline karar verilmesi için 21.03.2023 günü saat 13.30’da CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali ENİŞ ve CHP Meclis Üyeleri, Kocaeli İdare Mahkemesi’ne giderek Halis KOÇ ve Salih IŞIK adına dava dilekçelerini sunarak başvurularını yaptılar.”