Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Grubu Yıldız Entegre’nin haddehanesini sordu! Büyükakın’dan sert tepki

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantıısnda CHP grubu Yıldız Entegre’nin haddehane projesini meclise taşıdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı ilk oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 129 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükakın önergedeki ifadelere sert tepki gösterdi.

KONU YILDIZ ENTEGRE’NİN HADDEHANE PROJESİ

CHP grubu meclis öncesi verdiği önergede” Kartepe İlçesi, Uzunbey Mahallesinde kurulması planlanan ve devletin “Çevreye kirletici etkisi yüksek olan faaliyet veya tesisler” listesinde en üst sıralarda yer alan Sıcak Haddeleme ve Isıl İşlem Tesisleri kategorisindeki Yıldız Entegre tarafından yapılması planlanan çelikhane ve haddehaneye kapalı kapılar arkasında onay verildiği iddia edilmektedir” diyerek soru önergesi verdi.

“KOCAELİ’YE İHANET OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Grup, “Sizlerin de katıldığı Cumhurbaşkanlığı başkanlığında böyle bir toplantı yapılmış mıdır? Bu toplantıdan sizlerin itirazına rağmen sıcak haddeleme tesisinin yapımına onay çıkmış mıdır? Kartepe’yi hatta çevre ilçeleri de yaşanılamaz hale getirecek, bölgede büyük bir çevre felaketine yol açacak ve Kocaeli’ye ihanet olduğuna inandığımız bu projeye onay verecek misiniz? Bir önceki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın görüşleri ortadayken, Sizin itiraz beyanlarınız ortadayken, sırf Ankara onay verdi diye bu Projenin yapımına göz yumacak mısınız? Binlerce kişiye iş vereceğiz vadiye, yüzbinlerin ekmeğine kan doğrayacak bu projeye; karşı çıkacak ve direnecek olan bölge halkının yanında yer alacak mısınız?” sorularını yöneltti.

 “NE DEMEK GİZLİ KAPILAR ARDINDA TOPLANTI”

Büyükakın, konuyla ilgili, “Baştan aşağı politize bir şekilde yazılmış, sadece politik amaçlı gündem yaratmaya çalışan önerge olmuş. Yargı cümleleri var. Ben bu şehrin hiçbir yerinde bile bile isteyecek, kasten, şehre zarar verecek hiçbir şeyi yapmadım. Bundan sonra da yapmadım. Siz hem savcı hem de yargıç olacaksanız yani ‘böyle bir şeye izin verilirse katledilmiş olur’. Mahkeme kararı niteliğinde mi? Burayı değerlendiren yetkili makamlar yok mu? ÇED kararının nasıl alındığını bilmiyor musunuz? Buranın izninin verilmesi yetkisinin Büyükşehir yetkisinde olmadığını bilmiyor musunuz? Sırf burada polemik yapmak. Gizli kapılar ardında toplantı yapmayı siz daha iyi bilirsiniz. Ne demek gizli kapılar ardında toplantı? Siz genel başkanınızla gizli kapılar ardında toplantı yapıyor musunuz?” dedi.

“YAZIMIZ ÇOK NET”

“Bu böyle mi konuşulur?” diyen Büyükakın, “Sizin il başkanımız, belediye başkanınız özel toplantı yapıyor mu? Her şey kamuoyuna anlatılıyor mu? Toplantı yapılıyorsa arkasında bit yeniği mi vardır? Varsa böyle bir üslubu kabul etmiyorum. Böyle bir önergeye yazılı da sözlü de cevap vermeyeceğim. Biz hiçbir yeri katletmeyeceğiz. İlk çıktığımızda karşı çıktığımızı, hangi standartlara uyulursa izin vereceğimizi yazdık. Yazımız çok net. Çevre için bir mahsur olmadığı müddetçe ve ulaşım konusunda bir ulaşım planı çıkarılarak bunun düzenlemesi halinde şartlı onay vereceğimizi yazdık. Yapın geçin filan demedik ki. Yazımız ortada.”  

“EVET DİLOVASI HALKINA PEŞKEŞ ÇEKİYORUM”

Taşdemir ise, “Biz şahsınızın sanki çevreyi katlettiğini, önlem alacakmışsınız gibi önerge vermedik. Şahsınızla alakalı durum olmadığı çok belli. Bize gelen bilgi firmanın Ankara’da baskı yaptığı. Sizin ve eski bakanımızın karşı olduğunu biliyoruz” dedi. Büyükakın ise, “Yani biz buna onay verirsek ihanet etmiş olacağız. Böyle bir dil var mı Engin Bey? Sıcak haddehane dünyanın her yerinde yok mu? Sizin ÇED ile ilgili hiçbir şeye öner verdiğinizi görmedim. Dilovası’na gittiniz. Dilovası insanı sahilde buluşmak istiyor. Dilovası’nda yaygın bir şekilde talep edilen ‘sahilde buluşmak istiyoruz’ dedikleri sadece rekreasyon amaçlı projeye karşı çıkıyorsunuz. Rant diyorsunuz, ne peşkeşi? Kime peşkeş çekiyorum? Park yapıyorum. Evet peşkeş çekiyorum Dilovası halkına. Bu kenti böyle mi yöneteceğiz? Marina’nın orası sizin zamanınızda doldurulmadı mı? Halk kullanmıyor mu orayı? Bunlar yapılır kardeşim. Sanki Kartepe’deki yer turizm bölgesi” dedi.