Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP, Kocaeli’de öğrenciler için ulaşım indirim istedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına CHP tarafından verilen önergede öğrenciler için ulaşım indirimi istendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ikinci oturumu bugün gerçekleştiriliyor. CHP Grubu, bugünkü meclis oturumunda öğrencilere yüzde 50 indirim istedi. Önergede, “Bilindiği gibi Kocaeli̇ ilimiz aynı zamanda 70-80 bin üniversite öğrencisini barındıran bir öğrenci şehridir.

Son zamanlarda gelen zamlar başta aileler olmak üzere özelikle öğrencileri çok ciddi anlamda etkilemektedir. Bizim de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bir nebze de olsa öğrencilerin bütçesine katkı olması sebebiyle öğrencilerin kent içindeki ulaşımlarının ( tramvay, belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri v.b ) en azından yüzde 50 indirimli olmasını ve bu farkın  Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karşılanmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

BÜYÜKAKIN: ZATEN DESTEK OLUYORUZ

Başkan Büyükkakın, “Öğrenci bilet tarifesi zaten indirimli. 3 buçuk lira ilan edilen tarifenin 1 lirasını yine biz karşılıyoruz” dedi ve diğer indirim tarifeleri hakkında bilgi verdi. Büyükakın, “Önümüzdeki günlerde abonman uygulamasına geçiyoruz. Sadece öğrenciler için abonman ile sadece öğrencilere 30 milyon TL destek sağlayacağız” dedi.