Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP, Körfez’de seçime itiraz etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) , Körfez Belediyesi için çıkan sonuçlara itiraz etti. Yaklaşık 1.600 farkla seçimi kaybeden CHP’li Tayfun Balıkçı’nın gün içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Kocaeli, Türkiye’nin en canlı sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olarak bilinir. Ancak, Kocaeli’nin siyasi arenası da en az ekonomik başarıları kadar hareketli ve çekişmeli. Özellikle son yerel seçimlerde, bu durum çok net bir şekilde ortaya çıktı. Seçim sonuçları, adeta bir nefes kesen yarışın izlenimlerini bıraktı yerel halkın hafızasında. Seçimi sadece 1.394 oyla kaybeden CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı’nın hüsranı, seçim gecesi tüm ilçeye yayıldı. İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunel ile birlikte, oyların yeniden sayılması talebiyle Körfezİlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz, Kocaeli’nin siyasi tarihinde önemli bir dönemeç olarak kaydedildi.

TAM KADRO BEKLEDİLER

Bu itiraz, sadece bir adayın kaybını değil, aynı zamanda demokratik süreçlerin işleyişi ve şeffaflığı konusunda toplumsal bir sorgulamanın da başlangıcı oldu. Sürecin bizzat içinde olan CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Prof. Dr. Muhip Kanko ve Nail Çiler, İl Başkanı Bülent Sarı ile birlikte gece boyunca Körfez İlçe Seçim Kurulu’nda bir araya geldi. Onların bu mekanda geçirdikleri saatler, sadece oyların yeniden sayılması talebinin bir göstergesi değil, aynı zamanda bir dayanışma ve kararlılık mesajı olarak da yorumlandı. Bu itirazın ardından gözler, Körfez İlçe Seçim Kurulu’nun vereceği karara çevrildi. Siyasi analistler ve yerel halk, seçim sonuçlarının bu denli sıkı farklarla ayrılmasının, seçim süreçlerinin ne derece rekabetçi ve hassas olduğunu gösterdiğini belirtiyorlar. Körfez, bu seçimlerle birlikte, her oyun, her sesin çok büyük bir öneme sahip olduğu bir ilçe olarak tarihe geçti.