Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Körfez’deki yolsuzluğun peşini bırakmıyor!

CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun, 2016 yılında meydana gelen, geçtiğimiz yıl soru önergesi ile dile getirdiği renkli asfalt yolsuzluğunu yeniden gündeme getirdi.

CHP Körfez Belediye Meclis

Ugur ENC min e1623645972212Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun ve Engin Taşdemir meclis çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erkan Uygun bu defa da Körfez Belediyesi’nde 2016 yılında yaşanan ve halen bir cevap alınamayan asfalt yolsuzluğunu gündeme taşıdı. Körfez Belediyesi iştiraki KÖRPAŞ ile ilgili asfalt yolsuzluğuyla ilgili geçtiğimiz yıl soruları yanıtlayan Şener Söğüt meclis üyelerini müfettiş kararı sonrasında bilgilendireceğini söylemişti.

SÖĞÜT: SUÇ İŞLEYEN CEZASINI ÇEKER

Şener Söğüt geçtiğimiz yıl “2016 yılında bir renkli asfalt çalışması yaptı bu belediye. Ancak başarılı olmayınca vazgeçildi. Bununla ilgili bir fatura geldi müfettiş baktı. Hala bir açıklama yok. Zaten neticelenecek. Birileri bir suç işlemişse de cezasını çeker. Daha olayla ilgili bir yargı kararı yok. Kimseyi burada asmanı bir anlamı yok ben de merak ediyorum. Başarılı olmamış, harcanan para ziyan olmuş. Bunu saklayacak değiliz. Bu tür hadiseler sadece Körfez’de olmuyor. Bakarsın olmayabilir. Bir gelsin bakalım ona göre size de bilgi veririz” ifadelerini kullanmıştı.

17 AYDIR CEVAP YOK

Ancak bir yıldır konuyla ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Bunun üzerine Körfez Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Erkan Uygun ve Engin Taşdemir soru önergesi ile yeniden konuyu gündeme taşıdı. CHP’lilerin önergesinde şu sorular yer aldı: “4 Mart 2020’de sözlü olarak sorduğum, İsmail Baran dönemindeki renkli asfalt çalışmasıyla ilgili bir faturanın müfettiş soruşturmasında olduğunu ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmiştiniz. Aradan geçen 17 aylık zaman zarfı içinde rapor sonucu neden açıklanmamıştır? “dedi.

Korfez Belediye MeclisiERKAN UYGUN YENİDEN MECLİSE TAŞIDI

Körfez’de renkli asfalt serimi yapıldı mı? Yapıldı ise Körfez’in hangi sokaklarına serildi? Söz konusu renkli asfalt fatura tutarı ne kadardır? Kesilen fatura işleme alınıp ödemesi yapıldı mı? Müfettiş raporunu açıklayacak mısınız? 4 Mart 2020’de siz de belediyenin zarara uğratıldığını ve bunların sorumlularının cezasız kalmayacağını belirttiniz. Bunların hepsi kamera kayıtlarında var. Suç unsuru görüldüyse, belediye zarara uğratıldıysa savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu?”

YAZILI OLARAK CEVAPLANACAK

Konuyla ilgili söz alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt şu ifadeleri kullandı: “Bunların hepsini yazılı olarak cevaplayalım. Ben şimdi bir şey söylersem yanlış ifade edebilirim. Şu anda hazırlığım olmadığı için yanlış cevap verebilirim” dedi.