Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Orhan Tanış: Gebze askeri alanı betonlaşmadıysa Erdoğan’a borçluyuz!

CHP’li Orhan Tanış, Gebze askeri alanında yapılacak yeni projeyle ilgili konuştu. Tanış söz konusu alanla ilgili olarak, “Bugün Gebze’de bu alanda 7-8 katlı binalar yoksa bunu Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz” dedi.

CHP’li Orhan Tanış, Gebze

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP’li Orhan Tanış, Gebze askeri alanında yapılacak yeni projeyle ilgili konuştu. Tanış söz konusu alanla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu Gebze’yi ilgilendiren önemli bir konu. Bu konuya biraz zaman ayırmamız gerekiyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın askeri kışlaların kent merkezi dışına taşınmasıyla ilgili çalışma başlatılmasının ardın dan Gebze’deki bu alan TOKİ’ye verilmiştir. Darıca’daki yaklaşık 940 dönümlük askeri alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından rekraasyon alanı yapılmış ve halk tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Darıca Millet Bahçesi denilen bu süreç Gebze’de ise farklı işlemiştir.

AKP’DEN BETONLAŞMA TEKLİFİ

Gebze’de askeri alanın açık yeşil alan olarak korunması yönünde bir halk görüşü var. 2013 yılından bu yana bu konu tartışılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Sekbanlı’da bir alana karşılık Gebze’deki alanın 200 dönümünü büyükşehir mülkü haline getirmiştir. Bu Gebze’deki alanın bir kısmı binalara ayrıldı. Yüzde 65’ini betonlaştıracak olan bir teklif gündeme geldi. 15 Mart 2018’de AKP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi o teklif. Gebze’de halkın nefes alacağı alanlar yok. Bir ihtiyaç var. Bu alan bir şans doğurdu.

ERDOĞAN’IN TALİMATI İL…

Gebze askeri alanı Darıca’da olduğu gibi bir alan olarak düzenlenmelidir. Asla yapılaşmaya açılmamalıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 400 dönümlük askeri alanın Gebze’de millet bahçesi yapılacağını söylemişti. Bugün Gebze’de bu alanda 7-8 katlı binalar yoksa bunu Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Temmuz 2018 meclisinde AKP grubu 4 ay önce savunduğu projeye karşı çıktı. 15 Mart’taki teklif iptal edildi. Şimdi yeni bir teklif ile karşı karşıyayız. Bu teklife göre 240 dönüm alan resmi kurum alanı olarak ayrılıyor. 400 dönüm millet bahçesi olarak bırakılıyor. 60 dönümlük bir alan ise galericiler sitesi olacak.

KİMSEYİ BİLGİLENDİRMEDEN…

Gebze Meclisi’nde bu konu görüşülmedi. Direkt Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bu konunun görüşülmesini doğru bulmuyoruz. Bu teklif Gebze meclisince görüşülmeyeceği için Gebze halkına, meclis üyelerine herhangi bir bilgi verilmediğini görüyoruz. Gebze Belediye Başkanı biz konuyu gündeme getirdikten sonra bir basın toplantısı düzenledi. Muhalefetin öneri getirmediğini söyledi. Bilinmeyen bir konuyla ilgili nasıl öneri getireceğiz? Kimse bilgilendirilmedi. Biz büyükşehir komisyonunda konuyu gördük. Okul alanlarının 5 kat değil 3 kat olmasını önerdik. Geniş bir arazi, yerimiz var dedik. Ama bu bile kabul görmedi.

GALERİCİLER SİTESİ BAŞKA YERE YAPILABİLİR

Sayın başkan eğer samimi iseniz, bizden öneri duymak istiyorsanız bunu yapmaya hazırız. Yeter ki Kocaeli’de böyle bir irade olduğunu görelim. Askeriyeden elde edilen bu açık alanın her bir metrekaresi çok önemlidir. O nedenle başka bir alanda yapılabilecek olan 60 dönümlük galericiler sitesinin bu bölgede yapılması doğru değildir. Kamuya ait alanların bu bölgede ticari alan olarak değerlendirmesi sosyal devlet ilkesi ve kamusal yarar açısından uygun değildir. Bu bölgede yoğunluk oluşturacak ticari alanlar oluşturmak normal değildir.” Pek çok tespiti dile getiren Orhan Tanış söz konusu gündem maddesine muhalefet şerhi koyduklarını belirtti.

Gebze Millet Bahcesi