Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li vekil Cengiz Topel’i sordu bakanlık topu taca attı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in TBMM’de Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili verdiği soru önergesine cevap geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen cevapta, sadece kapasite sayısı paylaşıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili verdiği soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan Strateji Daire Başkanlığı’ndan cevap geldi.

Çiler’in 28 Şubat 2024 tarihinde Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan yapılan seferlerin artırılması talebine ilişkin verdiği soru önergesine bakanlık tarafından 2 Nisan’da cevap geldi.

ÇİLER MALİYETLERİNİ SORDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na verilen yazılı soru önergesinde Çiler, Cengiz Topel Havalimanın kapasitesini, sefer programını, 2023 yılında Kocaeli- Sabiha Gökçen ve Sakarya-Sabiha Gökçen arasında karşılıklı olarak toplu taşımayla kaç yolcu taşındığını ve yolcuklardan ne kadar ücret elde edildiğini, 2023 yılındaki yıllık işletme maliyetinin ne kadar olduğunu sordu.

CEVAPSIZ KALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Nail Çiler’in soru önergesine verilen cevapta terminal kapasitesinin 800 bin yolcu olduğuna ve 7 gün 24 saat hava trafiğine açık olduğuna yer verildi. Ancak bunun dışında sorulan sorulara ise herhangi bir cevap verilmedi.