Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’liler İYİ Partililere Akşener’in o videosunu hatırlatıyor!

İYİ Partililerin tepkileri sosyal medyada gündem olurken CHP’liler tek bir videoyu yayınlayarak İYİ Partililere cevap verdi.

İYİ Partililerin tepkileri sosyal

Millet İttifakı’nı oluşturan altı partinin liderleri bugün yaptıkları toplantının ardından kısa bir açıklama yayınladı. Açıklamada ittifakın cumhurbaşkanı adayı konusunda ‘ortak bir anlayışa’ ulaşıldığı kaydedilerek, ismin pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Saadet Partisi’nde yapılacak toplantının, saat 14.00’te başlayacağı bildirildi.

Liderlerin ortak imzasıyla yapılan açıklama şöyle:    “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

İYİ PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Söz konusu ortak aday açıklamasının ardından adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ortaya çıktı. Kulislere sızan bu bilginin ardından İYİ Partililer sosyal medya siteleri üzerinden millete rağmen bir ismin öne çıkamayacağını belirterek tepki göstermeye başladı. Sürekli Mansur Yavaş ismini dile getiren İYİ Partililer kimi zaman açık açık kimi zaman da göndermelerle Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesine karşı çıktı.

KILIÇDAROĞLU’NU VASİYET ETTİ

İYİ Partililerin tepkileri sosyal medyada gündem olurken CHP’liler tek bir videoyu yayınlayarak İYİ Partililere cevap verdi. Hatırlanacağı üzere İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli’de İzmit Belediyesi’nin ağabeyinin adının verildiği Nihat Gürer Spor Tesisleri’nin açılışına katılmıştı. Akşener, burada yaptığı konuşmada, “Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. O, 15 milletvekili arkadaşımdan birisi de karşımda duruyor. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o davranış biçimi o aradaki alanı, o uzaklığı kapattı” ifadelerini kullanmıştı. İşte bu video CHP’liler tarafından yeniden viral yapıldı. İYİ Partililere Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeniden anlatmak isteyen CHP’liler Akşener’in kendi sesinden videoyu tercih etti.