Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’liler kamu zararı demişti… Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden dev kiralama ihalesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay 580 hizmet aracını 2 yıllığına kiralamıştı. Tartışma yaratan bu ihale sonrasında belediye 28 Temmuz’da yeni bir kiralama ihalesine çıkma kararı aldı. Söz konusu yeni ihalede 65 büyük iş makinesi kiralanacak..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz

Uğur EnçKocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay 580 hizmet aracını 2 yıllığına kiralamıştı. Tartışma yaratan bu ihale sonrasında belediye 28 Temmuz’da yeni bir kiralama ihalesine çıkma kararı aldı. Söz konusu yeni ihalede 65 büyük iş makinesi kiralanacak. 3 ayrı kısımda gerçekleştirilecek ihalede 1. kısımda 18 kamyon, 4 traktör, 2 vinç, 2 yakıt tankeri, 2. kısımda 10 tır, 4 kamyon, 3. kısımda ise 9 ekskavatör, 10 kepçe, 1 greyder, 5 yükleyici kiralanacak. İhaleye katılan firmalar kısmi olarak teklif sunabilecek. Söz konusu ihalede kullanılacak araçların büyük tonajlı iş makineleri olması nedeniyle ihale bedelinin çok yüksek olması bekleniyor.

İZMİT’TE TARTIŞMA YARATMIŞTI

Hatırlanacağı üzere 2 yıl önce CHP’li İzmit Belediyesi’nde araç satın alma ve kiralama yöntemleri tartışma konusu olmuştu. O dönem bütün belediye araçlarını satın almak isteyen İzmit Belediyesi yönetimi, Ak Parti-MHP çoğunluğundaki meclisten istediği kredi yetkisini alamamış bu sebeple sadece 27 milyon liralık araç satın alabilmişti. 71 adet araç satın alabilen CHP’li belediyenin öncelikli tercihi iş makineleri ve temizlik kamyonları olmuştu. Bu araçların kiralama maliyetlerinin daha yüksek olduğu bu sebeple bu araçların öncelikli olarak satın aldığı duyurulmuştu.

1.5 YILLIK KİRA İLE SATIN ALDILAR

İzmit Belediyesi geriye kalan araçların da satın alınması için geçtiğimiz ay meclise yeni bir kredi kullanım teklifi getirdi. Ak Parti-MHP grubunun süre uzatımı istediği teklif yine tartışmalara sebep oldu. Tartışmalar sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün 10 yıl kullanacağınız bir aracı kiraladığınızda araç için ödeyeceğiniz rakamı düşünün. Peki 10 yılda kiralama yapılacak aracı ne kadara satın alabilirsiniz? Onların rakamlarından bile biz bugün 125 milyon liraya bu araçları satın aldığımızda belediyenin büyük bir karı oluyor. Biz bu ilk araçları satın aldığımızda 3 yılda kendini amorti eder diye hesaplamıştık, 1.5 yılda amorti ettik” ifadelerini kullanmıştı.