Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’lilerden Kartepe Meclisi’nde ÇED’e davet: “Bu tesise hep beraber dur diyelim”

CHP’li Meclis Üyeleri bugün gerçekleşen Kartepe Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında söz alarak, ‘Yıldız Demir Çelik Sanayi A.Ş tarafından yapılması planlanan çelikhane ve haddehane projesi için 4 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek ÇED toplantısına davet ettiler.

CHP'li Meclis Üyeleri bugün

Kartepe Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında söz alan CHP Gurup Sözcüsü Av. Özlem Çankaya, ‘Yıldız Demir Çelik Sanayi A.Ş tarafından yapılması planlanan çelikhane ve haddehane’ projesi hakkında bilgilendirme yapıp 4 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek ÇED toplantısına davet etti.

“YER ALTI VE YER ÜSTÜ SULARIMIZI KİRLETECEK”

Kurulması planlanan tesis hakkında bilgilendirme yapan CHP Grup Başkanvekili Özlem Çankaya şu ifadelerde bulundu: “Kartepe ilçemizin Uzunbey mahallesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Çelikhane ve Haddehane projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 04.08.2022 tarihinde ÇED Toplantısı yapılması planlanmıştır. Bu tesis hayata geçerse yılda 4 milyon ton hurda çelik eritilecek. Yılda 4 milyon ton hurda çelik limanlardan karayolu ile ilçemize gelecek. Yılda 100 binden fazla tır ilçemize girecek. Yılda 3.5 milyon ton su tüketecek. Elektrik cabası. Tesisin kurulacağı alan Uzunbey mahallesine çok çok yakın mesafede. 4 milyon ton hurda çelik eritilirken yaydığı gazlar bertaraf edilememekte, soğutma sisteminden yapılan tahliye sulara karışarak yer altı ve yer üstü sularımızı kirletecektir.

“BU YANLIŞA ORTAK OLMAMAK İÇİN…”

Böyle bir işletme ilçemizdeki başta tarım ve hayvancılığa, Sapanca Gölü ve Yuvacık Barajına zarar verecektir. Vatandaşlarımızın, çocuklarımızın sağlığını doğrudan etkileyecek bu tesise dur demeliyiz. Sağlıklı bir çevrede yaşam hakkı en temel insan hakkıdır. Bu hakkın ihlal edilmesine rıza göstermemeliyiz” dedi. Çankaya sözlerinin devamında Başkan Kocaman’a seslenerek, “Aynı proje için 08.02.2022 tarihinde yapılması planlanan ÇED toplantısı için olumsuz görüş bildirmiş idiniz. Şimdi aynı desteği sizden bekliyor, değerli meclis üyesi arkadaşlarımızı bu yanlışa ortak olmamak için Perşembe günü yapılacak olan ÇED toplantısına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

296322878 1801642166850063 7933383230006609173 n