Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’lilerden mecliste pankartlı taş ocağı tepkisi!

Karamürsel İlçesi Kızderbent Mahallesi sınırlarında taş ocağı için yer belirlenmesine KBB Meclisi CHP Grubu tepki gösterdi. CHP’liler, mecliste pankart açtı.

Karamürsel İlçesi Kızderbent Mahallesi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi‘nde Karamürsel’de yapılması düşünülen taş ocağıyla ilgili önerge veren CHP Grubu AKP’den destek istedi. CHP Grubu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “DSİ Bölge Müdürlüğünün Yalova İli Altınova ve Çiftlikköy İlçelerinde yapmayı planladığı Karadere Ve Kınalı Barajları için malzeme temini ve kırma eleme tesisleri İçin Karamürsel İlçesi Kızderbent Mahallesi sınırları içinde bir yer belirlemiş olup, Konu İle İlgili köyde ÇED bilgilendirme toplantısı yapılmış, ancak vatandaşlar bu karara karşı çıkmış ve Kızderbet Mahallesinde taş ocağı açılmasını istememektedir.

4 YIL SÜRECEK

Söz konusu ağaçlık bölgede yine bir dere mevcut olup vatandaşlar bu derenin suyundan da gerek tarım gerekse kullanım suyu olarak yararlanmaktadır. Proje incelendiğinde bu deredeki suyun da Aktoprak RegüIetörü ile baraja çekileceği görülmektedir. Bahse konu alana kurulacak olan taşocağı 49,3 ha alanı kapsamakta ve yıllık 150.000 ton malzeme çekileceği, tahmini işletme süresinin 4 yıl olduğu ve bu alandan toplam 600.000 ton kaya malzeme alınacak, yine aynı alanda kurulu kırma eleme tesisinde kırılacak baraj sahasına gönderilecektir.

ADI KATLİAM

Söz konusu taş ocağı alam Kızderbent kuzey girişindeki yerleşim yerine 800 metre mesafede olup gerek gürültü, gerekse toz ve hava kirliliğinden direkt etkilenecek durumdadır. Kızderbent mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız bu taş ocağının bahsedilen yere kurulması halinde tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileneceği, köylerine kalıcı zararlar vereceği, doğa ve çevre katliamı oluşturacağı gibi nedenlerle tek vücut olarak bu taşocaklarına karşı çıkmaktalar. Bu konuda her türlü çalışmayı yapıyorlar ve tüm kesimlerin desteğini beklemektedirler.

İKİ TAŞ OCAĞI

Yine vatandaşlar 8-10 km uzakta bayındır köyünde mevcut iki adet taş ocağı bulunduğu, barajlara bu taşocaklarından malzeme temin edilebileceğini, yine bölgede DSİ’nin yapmakta olduğu İhsaniye Barajına da daha uzak olmasına rağmen bu taşocaklarından malzeme alındığını burada da 5-10 km uzakta olsa bu maliyeti göze alıp baraj için malzemenin oradan temin edilmesi gerektiğini söylemektedirler.

AKP’DEN DESTEK TALEP EDİLDİ

Köylüler Bayındırdan gelecek olan araçların köylerinden geçmesini bile hiç olmaz ise geçici bir süre bu zahmete katlanırız ama köyümüzde taşocağının kalıcı hasarlar vermesine razı olmayız demektedirler. Netice olarak Kızderbent Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız bu konuda tüm yetkilileri ve siz değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızı yanlarında görmek isterler. Konuyu bilgilerinize sunar Kızderbentte yaşayan vatandaşlarımıza taş ocağı yapılmaması konusunda desteğinizi talep ederiz.”