Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’ye yakın ankette Büyükakın 3. çıktı!

CHP’ye yakın olduğu bilinen Sonar Araştırma, en başarılı büyükşehir belediye başkanları anketinin sonuçlarını yayınladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 3. sırada yer aldı.

CHP'ye yakın olduğu bilinen

Sonar Araştırma, en başarılı büyükşehir belediye başkanları anketinin sonuçlarını yayınladı. Çalışmanın sonuçlarına göre ilk sırada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ikinci sırada ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise bu iki ismin ardından 3. sırada kendisine yer buldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın dördüncü sırada olması ise dikkat çekti. Sonar Araştırma, Türkiye’nin büyükşehir belediye başkanları ile büyükşehir olmayan illerin belediye başkanlarının, seçmenleri nezdindeki başarı oranlarını saptamak amacıyla bir çalışma yaptı. 1 Haziran 2022 – 15 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşen çalışma kapsamında 19.000 kişinin görüşleri alındı.

Çalışma, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Hatay, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Aydın, Tekirdağ, Denizli, Muğla, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum’da gerçekleştirilirken bazı ilçelerde yüz yüze anket uygulandı.

CHPli başkanlarCHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI

Seçmenlere ‘Genel olarak düşündüğünüzde Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz?’ diye soruldu.

İlk sırada yüzde 60,3 ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yer alırken en beğenilen 2 hizmeti ise altyapı çalışmaları ve sosyal yardımlar oldu.

Öte yandan ikinci en beğenilen başkan ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Yüzde 52,4 oy oranına sahip olan İmamoğlu’nun en beğenilen iki hizmeti ise ulaşım hizmetleriyle Halk Ekmek.

Üçüncü sırada yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 51,6 oy aldı. En beğenilen hizmetleri ise sosyal yardımlar ve ulaşım hizmetleri oldu.

AKPli başkanlarKOCAELİ’NİN EN BEĞENİLEN HİZMETLERİ

Seçmenlere ‘Genel olarak düşündüğünüzde Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz?’ diye soruldu.

En beğenilen belediye başkanı ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. Yüzde 55,7 oy oranına sahip Sekmen’in en beğenilen iki hizmeti ise hayvan borsası ve kentsel dönüşüm alanları.

İkinci en beğenilen belediye başkanı ise yüzde 54,2 ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın en beğenilen hizmetleri sosyal yardımlar, hizmet binaları ve ulaşım hizmetleri yer aldı. Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetleri belediye iştiraki UlaşımPark A.Ş. tarafından yürütülüyor. UlaşımPark A.Ş. Genel Müdür Serhan Çatal’ın koordinasyonunda başarılı çalışmalar yapıyor.

Üçüncü sırada ise yüzde 50,4 ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yer aldı.

ANKET SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ