Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çınar Çocuk Evi 100. yılı coşkuyla kutladı

İzmit Belediyesi, Çınar Çocuk Evi öğrencileri ve aileleriyle gerçekleştirdiği Cumhuriyet Bayramı programında Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşkuyla kutladı 

İzmit Belediyesi, Çınar Çocuk

İzmit Belediyesi, Çınar Çocuk Evi öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla Dernekler Yerleşkesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı gerçekleştirdi. Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Sibel Solakoğlu ve Ünal Özmural da katıldı. Etkinlikte minikler birbirinden güzel gösterilerle tüm katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı. Aileler çocuklarının katıldığı gösterilerden büyük keyfi aldı.

MİNİKLER HAYRAN BIRAKTI

İzmit Belediyesi Yeşilova Çınar Çocuk Evi öğrencileri üzerlerinde kırmız – beyaz kıyafetler, ellerinde balonlarla sahneye çıkarak Cumhuriyet şarkılarını seslendirdi. Şarkıların ardından da minikler üzerinde ‘Cumhuriyetin Bekçileriyiz’ ve ‘100 Yıldız İzindeyiz Yüzyıllarca İzinde…’  yazılı pankartı açtı. Ardından da tüm öğrenciler 10’uncu yıl Marşı eşliğinde bayraklarını sallayarak seyircileri selamladı.

“100’ÜNCÜ YIL COŞKUSUNU SİZLERLE YAŞAMAK İSTEDİK”

Programda konuşan Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “ Bugün burada tarih sayfalarından süzülüp gelen bir gururun, heyecanın ve coşkunun içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü idrak etmenin onurunu yaşarken geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve siz değerli aileleriyle bir araya gelmek, 100’üncü yıl coşkusunu sizlerle yaşamak istedik. 

“2 GURURU BİR ARADA YAŞIYORUZ”

Bu sene aynı zamanda İzmit Belediyemizin tescilinden itibaren 100’üncü yılı. Biz iki gururu bir arada yaşıyoruz. Hem Cumhuriyetimizin hem de belediyemizin 100’üncü yılını kutluyoruz. O yüzden bu sene bizim için biraz daha farklı, biraz daha gurur dolu. Kreşlerimiz bizler için kıymetli projeler. En çılgın projelerimizden bir tanesi. Proje demek koca koca binalar dikmek değildir. Proje demek insana yatırım yapmak, insanın hayatına katkı sunmaktır. 

“KREŞLER BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Özellikle eğitimde fırsat eşitliğini gözeterek çocukların eğitimine katkı sunmanın ne kadar önemli olduğunu bilenlerdenim. O yüzden de bu kreşler bizim gözbebeğimiz. Bu kreşlerden hizmet alan çocuklarımıza sunduğumuz katkı en gurur duyduğumuz işlerden bir tanesi. İzmit Belediyesi olarak, çocuklarımızın ve ailelerinin bir arada, huzur ve güven içinde büyüyüp gelişmeleri için üzerimize düşen görevi yerine getirmenin kararlılığı içindeyiz.

“ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Sevgili çocuklar, sizler her biri değerli bireyler olarak, bu toprakların en güzel çınarlarısınız. Çocuklarımız her gün yeni bir şey öğreniyor, yeni bir şey paylaşıyor ve büyüyorlar. Onların gözlerindeki ışıltı, yüreklerindeki sevgi bize Atatürk’ün çizdiği yolda emin adımlarla ilerleme gücü veriyor. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, hayatın güzelliklerini keşfederken, bir yandan da vatan sevgisini, dayanışmayı ve birlikte güçlü olmayı öğreniyorlar. Biz gerçekten bütün çocuklarımızla gurur duyuyoruz. 

“CUMHURİYET DEĞERLERİNİ KORUMALIYIZ”

Özellikle vatan sevgisini çok önemsiyoruz. Sahip oldukları Cumhuriyetin temel değerlerini ve Cumhuriyetin bize neler kattığına gerçekten bilinçli bir şekilde sahip çıksın istiyoruz çocuklarımız. Şu günlerde tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de yaşanan vahşet ortada. Yaşanan savaşlar bize aslında Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bugün Filistin gibi, Suriye gibi olmuyorsak, Ortadoğu bataklığında yaşananlar ülkemizde kolay kolay yaşanmıyorsa bizi koruyan bir şeyler var. Bize armağan edilen ve bizim de korumamız gereken çok önemli Cumhuriyet değerleri var. 

“HEPİMİZİN CUMHURİYETE BORCU VAR”

Onların bir Atatürk’ü yoktu. Bu sıkıntıları yaşamalarının temel nedeni Cumhuriyet gibi bir değerleri olmaması. Biz onlar gibi bu sıkıntıları yaşamıyorsak Cumhuriyete sımsıkı sarılmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu siyaset üstü bir konudur. Bugün o kaderi yaşamıyorsak hepimizin Cumhuriyete borcu var, hepimizin bu cumhuriyete sımsıkı sarılma sorumluluğumuz var. Vatanımızın bağımsız bir ülke olarak devamını sağlamak istiyorsak, çocuklarımızı özgür bir ülkede bilimin ışığında yetiştirmek istiyorsak hepimizin bu Cumhuriyete borcu var. 

“ATATÜRK’ÜN İLK VE TEK BASIN TOPLANTISI”

Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım Cumhuriyet hepimizin temel değeri. Cumhuriyet hepimizin koruması gereken siyaset üstü bir kavram. Bu kent Cumhuriyetin en önemli kazanımlarının ilk müjdelerinin verildiği, ilklerin kenti. Tarihi zengin, geçmişi zengin, anıları ve yaşanmışlıkları muhteşem zengin olan bir kent İzmit. İzmitliler olarak maalesef bu yaşanmışlıkların çok da farkında değiliz. Cumhuriyetin ilanından 9 ay önce ilk defa Cumhuriyet ile yönetileceğimizin müjdesini Atatürk bu kentten vermiştir. Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısı bu kentte yapıldı. 

“ATATÜRK KASRI HÜMAYUN’U TERCİH ETTİ”

Atatürk üstelik annesinin ölüm haberini almasına rağmen İzmit’teki basın toplantısını iptal etmeyerek toplantıyı gerçekleştirmiştir ve Cumhuriyet ile yönetileceğimizi burada Kasrı Hümayun’da söylemiştir. Kasrı Hümayun Osmanlı Devletinin İstanbul dışında yaptırdığı tek saraydır, tek av köşküdür. Çok önemlidir ve Atatürk’te orayı tercih etmiştir. 

“KADINLARA MÜJDE BU KENTTE VERİLDİ”

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verileceğini , ‘Kadınlar eninde sonunda bu hakkı alacaktır’ dediği o muhteşem müjdeyi ilk defa İzmit’ten vermiştir. Kadınlar özgür bireyler olarak seçimlerde oylarını kullanıyor. Kız çocuklarımız 18 yaşına geldiğinde seçme seçilme hakkına sahip olacak ve özgürce oy kullanacaklar. O dönemde kadınlar nüfus sayımında bile sayılmıyordu. Kadınların oy hakkı yoktu, özgürce tercihlerini kullanamıyorlardı. Benim gibi belediye başkanı, milletvekili olamıyordu. 

LEYLA ATAKAN’I ANLATTI

Kadınlar 1934’te seçme ve seçilme haklarını daha almamışken 11 yıl önce ilk defa Atatürk tarafından kadınların bu hakkı İzmit’ten müjdelendi. Bizim o yüzden zengin bir tarihimiz var. İlk kadın belediye başkanını çıkarmış zengin bir kentiz. Leyla Atakan Türkiye’nin serbest seçimle göreve gelen ilk belediye başkanı. Öylesi dönemlerde halkın doğrudan oylarıyla bir kadını tercih etmesi olağanüstü muhteşem bir şey. İşte bu Cumhuriyetin bize kazanımı. Kocaeli Fuarı gibi muhteşem bir eseri o dönemde bir kadın belediye başkanı 43 günde tamamlayarak halka armağan etmiştir. 

“ÖNCÜ BİR KENTTE YAŞIYORUZ”

Atatürk’ün sağlığında yapılmış 10 anıt heykelden biri İzmit’te inşa edilmiştir. 3 bin yıllık Nikomedia tarihine sahip İzmit. İstanbul’dan önce 46 yıl Roma İmparatorluğuna başkentlik yapmış muhteşem zengin bir kent İzmit ama sahip çıkmıyoruz, sahip çıkmak zorundayız. Bu değerlere, İzmit’e, kentlilik bilincine sahip çıkmalıyız. Çocuklara bir miras bırakacaksak önce kendimiz bilmek zorundayız. Her alanda öncü bir kentte yaşadığımızın bilincinde olalım. Bunları çocuklarımıza da anlatalım. 

“ÇOCUKLARI ÖZVERİYLE BÜYÜTTÜK”

Eğitim çalışmalarımızda fırsat eşitliğini öncelerken özellikle bu temel değerlere sahip çıkan anlayışa sahip çocuklar yetiştirmeye özen gösteriyoruz. 2021 yılında 110 çocuğumuzla yola çıkan Yeşilova Çınar Çocuk Evimizde; çocuklarımızın her birini ayrı ayrı kucaklayarak, sevgiyle, özveriyle büyütmeye çalıştık. 

“KREŞLERİMİZ MARKA OLDU”

Sadece derslerindeki başarılarına değil, birer birey olarak sosyal, duygusal ve kültürel gelişimlerine de önem verdik. Çocukların özgüvenli bireyler olması, sağlıklı bir zihinsel gelişime sahip olması çok önemli. O yüzden eğitim kalitemizi hep en üst noktada tutarak kreşlerimizin marka olmasını sağladık.  Onları, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını seven, insanlığa değer katan bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içinde olduk.

“HER ÇOCUK BİR UMUT”

Yeşilova’dan sonra Tüysüzler’de ikincisi, Tepeköy ve Erenler’de de 3 ve 4’üncüsü olmak üzere kreşlerimiz yakın zamanda açılacak. Gönül ister ki yüzbinlerce kreşler açsak. Daha da büyüyoruz. Peki neden biz çocuk evlerimize Çınar dedik? Kentimizin tarihi çınarlarına da sahip çıkmak ve onların temsiliyetini yansıtmak için bu ismi verdik. Her bir çocuğumuz bizim için çınar yaprağı aslında. O çınar yaprakları bir hayat, bir umut. Yeşilova’dan Tüysüzler’e, Erenler’den Tepeköy’e kadar her bir çocuğumuz, bu toprakların taptaze umudu, sarsılmaz güvencesi. Onlarla birlikte yarınlara daha güçlü yürüyeceğiz.

“GÜÇLÜ YARINLARI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Cumhuriyetimizin 100. yılında bir kez daha söz veriyoruz: Çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapmaya, onları aydınlık yarınlara hazırlamak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Kadın Aile Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, emeği geçen herkese ve en önemlisi siz değerli ailelere teşekkür ediyorum.  Hep birlikte, el ele, güçlü yarınlarımızı inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, birlik ve beraberlik içinde, daha nice yüzyıllara yürüyeceğiz. Cumhuriyetimizin ve İzmit Belediyemizin 100’üncü yılı kutlu olsun.”

Izmit Belediyesi Cinar Cocuk Evi Cumhuriyetin 100. Yilini coskuyla kutladi 2
Izmit Belediyesi Cinar Cocuk Evi Cumhuriyetin 100. Yilini coskuyla kutladi 13