Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Corona şüpheli yaşlı hastayı terk ettiler!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde corona virüsü şüphesiyle yatan yaşlı bir hasta yakınları tarafından terk edildi.

Darıca Farabi Eğitim ve

Uğur ENÇ minKocaeli’nin Darıca ilçesinde akıl almaz bir olay yaşandı. Pandemi hastanesi olan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde corona virüsü şüphesiyle yatan yaşlı bir hasta yakınları tarafından terk edildi. Yaşananları hastanede hemşire olarak görev yapan Elif Topuz Arıl anlattı. Arıl şu ifadeleri kullandu: “Pandemi kliniğinde yoğun bir şekilde  çalışan bir hemşire olarak sizinle üzücü ve bir o kadar gerçek bir anı mı paylaşmak istiyorum.

“ALIN HASTAMIZ SİZİN OLSUN”

Bugün yaşlı, tamamen yakınlarının bakımına muhtaç covid süphesi ile servisimizde yatmakta olan bir hastamızın yakınları maalesef ‘Alın hastamız sizin olsun ben gidiyorum’ diyerek hastasını yalnız bırakarak servisimizi terk etmiştir. Çocukları ve akrabaları defalarca aranmış yeri gelmiş meşgule atıldığı halde aramak tan vazgeçmeyerek telefonla nihayet tekrar tekrar görüşmeler yapılmış, hastaneye davet edilmişlerdir.

ÇOK ÜZÜLÜYORUZ

Fakat ne üzücüdür ki ‘bizi covidli hastaların arasına sokmaya çalışmayın. Hepimiz iş güç sahibiyiz. Gelemeyiz. Sizin işiniz ne siz bakın’ gibi bir cevap almış bulunmaktayız. Evet biz hastalarımıza eşit şekilde ve aynı merhamet ve özveri ile bakmaya ve tedavilerini yapmaya devam edeceğiz ama maalesef durumun evladın bile atasını terk edecek hale gelmesine çok üzülüyoruz. Allah hepimizin. Yardımcısı olsun. Saygılarımla ve dualarımla.”