Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Corona’ya sebep olacaklar mı? Sivrisinekler İzmit’te!

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekler larvalarından çıkıyor. Corona virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde vatandaş en çok “sivrisinekler corona yayar mı?” sorusunu soruyor. Corona ve sivrisinek arasında bağlantı var mı? Kocaeli’de, İzmit’te tehlike söz konusu mu, detaylar haberimizde…

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekler

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine döndü. Toprak ısınıyor, su ısınıyor, hava ısınıyor… İlkbaharın ortasındayız. Doğa yeniden canlanıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekler larvalarından çıkıyor. CoronaUğur ENÇ min virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde vatandaş en çok “sivrisinekler corona yayar mı?” sorusunu soruyor. Corona ve sivrisinek arasında bağlantı var mı? Kocaeli’de, İzmit’te tehlike söz konusu mu? Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı araştırmalara göre sivrisinek ve diğer haşerelerin corona virüsü taşıdığına dair herhangi bir veri yok. Yani corona virüsü sivrisineklerle yayılmıyor.

VATANDAŞ TEDİRGİN

Corona virüsü sivrisineklerle yayılmıyor ancak yine de insanlar için büyük bir sorun teşkil ediyor. Yerel yönetimlerin tamamı corona virüsü tedbirlerine adapte olmuş durumda. Bu sebeple kent genelinde sulak alanlarda yeterli ilaçlama yapılmadığı iddia ediliyor. Kocaei Büyükşehir Belediyesi ekipleri rutin ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor ancak geçtiğimiz yıllarda da tecrübe ettiğimiz üzere bu çalışmalar yeterli olmuyor. Bir süre önce Derince’nin Tahtalı Göleti mevkiinde ortaya çıkan bu büyük sivrisinekler artık İzmit semalarında da görülüyor. Vatandaş geçmiş yıllarda büyük kabarıklara sebep olan sineklerden olayı tedirgin, yetkililerden önlem talep ediyor.

52fb4e07 366f 463a 9020 bc6d71396cdf min

WhatsApp Image 2020 04 10 at 12.21.11 1 min

WhatsApp Image 2020 04 10 at 12.21.11 min

WhatsApp Image 2020 04 10 at 12.21.13 min