Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Mahallesi güzelleşiyor

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmit Cumhuriyet Mahallesi Sahil Yolu Caddesi’nin çehresini değiştirecek olan yenileme çalışmalarını Başkan Hürriyet yerinde inceledi

İzmit Belediyesi Fen İşleri
Vatandaşların konfor ve güvenli ulaşımını arttırmak adına çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Sahil Yolu Caddesi’nde asfalt, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarına başladı.

ALANDA İNCELEME YAPTILAR

Bölgenin çehresini değiştirecek olan çalışmaları İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yerinde inceledi. Başkan Hürriyet’e İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, koordinatörler eşlik etti.

“CUMHURİYETÇİ İNSANLARA YAKIŞIR BİR ÇALIŞMA”

Çalışmaları incelemesi sırasında açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Şu anda Cumhuriyet Mahallesi’ndeyiz. Burada uzun zamandır beklenen üst yapıyı iyileştirme çalışması vardı. Uzun bir alanın asfalt, kaldırım ve aydınlatma çalışmaları var. Bizim Atatürk figürlü aydınlatma direklerimiz çok beğenildiği için bu bölgeye de böyle bir çalışma yapabilir miyiz dedik. Buradaki cumhuriyetçi insanlara yakışır bir aydınlatma çalışması için bir süredir çalışıyorduk.

“AYDINLATMA DİREKLERİMİZİN MONTAJINI YAPACAĞIZ”

Burada bir tarafta çok fazla havai elektrik hattı var. Bu hatların yeraltına alınması konusunda SEDAŞ’tan talepte bulunduk. Ne yazık ki yatırımları yeterli gelmediği için yapılamıyor. Hatların olmadığı diğer tarafa kendi aydınlatma direklerimizin montajını yapacağız. Önce asfalt çalışması yapıyoruz, ardından direklerimizi yenileyip en son aşamada da aydınlatma direklerimizin montajını yapacağız.

“MUHTARIMIZIN EMEĞİNE SAĞLIK”

İzmit Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman’a çok teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmaları hem düzenli olarak bize iletiyor hem de takip ediyor. Muhtarımızın emeğine, yüreğine sağlık. Mahallesine hizmet alabilmek için var gücü ile çalışıyor” dedi.

GÜREŞEN BİLGİ VERDİ

Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi veren İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen, “Muhtarımızın ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda Cumhuriyet Mahallesi Sahil Yolu Caddesi’ne prestij katmak adına çalışmalarımıza başladık. 600 metre uzunluğunda 14 metre genişliğindeki yolda kaldırım, asfalt ve aydınlatma çalışması yapıyoruz.

“EKİPLERİMİZİ SEFERBER ETTİK”

Normal şartlarda 4-5 günlük bir çalışmaydı. Bütün ekiplerimizi bu bölge için seferber ettik. Bir günde buradaki çalışmayı bitireceğiz. Asfalt çalışmasının ardından kaldırım çalışmasına geçeceğiz. En sonda da kendimize ait tasarım direklerini yerleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“HÜRRİYET VE EKİPLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Son olarak konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman, “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Güzel ve duyarlı bir çalışma oluyor. Ekiplerin gün içerisinde çalışmaları bitirmesi güzel bir olay. Bu bölgeyi kullanan insanların trafiği açılmış oluyor. Ayrıca İSU’ya da teşekkür ederim. Alt yapı çalışmalarını kısa bir süre içerisinde tamamladılar” dedi.
İzmit Belediyesi konforlu caddelerle 6 İzmit Belediyesi konforlu caddelerle 7