Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Parkı’ndaki kafe için onay alındı; tadilat devam edecek

İzmit Belediyesi tarafından 861 bin TL’ye yaptırılan Cumhuriyet Parkı Kafeterya Yenileme Projesi, Anıtlar Kurulu’nun kararı nedeniyle durdurulmuştu. Tadilat kararının alınmasının ardından belediyenin aynı firma ile tadilata devam edeceği öğrenildi. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

İzmit Belediyesi tarafından 861

Nazim Ozgun Erbulan 1Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan kafeteryanın İzmit Belediyesi’ne tahsis edilmesi oy birliğiyle geçti. Karar sonrası İzmit Belediyesi Mayıs ayında Cumhuriyet Parkı Kafeterya Yenileme Projesi ihalesine çıktı. Projenin yaklaşık maliyeti 796 bin 642 TL 17 kuruş olarak belirlenirken ihaleyi 861 bin 763 TL 72 kuruş ile Ankara firması olan Birdal İnşaat Şirketi kazandı. Yapılan değerlendirmenin ardından İhale, 5 Mayıs 2022 tarihinde kesinleşti.

“TARİHİ BİR YAPI DEĞİL”KAFE ICI

Firma yenileme çalışmalarına başlarken 2019 yılında alınan “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” kararı ve Anıtlar Kurulu’nun genişletme kararı belediyenin önüne çıktı. İzmit Belediyesi karar alınana kadar çalışmaları durdurduklarını duyurdu. Söz konusu karar sonrası İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet çağrı yaparak İzmitli vatandaşları parka çağırdı. Hürriyet burada yaptığı konuşmada, “Kafeterya bakanlık tarafından onaylanmış bir proje. Bu alan, tabiat varlıkları tarafından koruma alanı içerisinde kalan bir alan. Tarihi bir yapı değil. Yapı kayıt belgesi almış. Geldiğimiz noktada ne yazık ki kangren olan, başka hesaplara girilen bir noktaya geldik” dedi.

KAFE ICI1“KURUL KARAR VERSİN DİYE BEKLİYORUZ”

Karar ile ilgili de konuşan Hürriyet, “Bugün fark ettik. Bir kurul kararı alınıyor. Bu kurul kararında Gazi Lisesi’nin koruma alanı büyütülüyor. Buraya kadar, kafeyi de içine alacak şekilde kocama koruma alanı oluşturuluyor. Gazi Lisesi ile bu kafenin ne alakası var.  Kurul karar versin de devam edelim diye bekliyoruz. Kurul kararını bekliyoruz ve bir an önce ekonomik koşullarda daha da içinden çıkılmaz hale gelmeden hizmete açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İHALEYİ KAZANAN FİRMA DEVAM EDECEK

Aylardır beklenen kurul kararının geçtiğimiz günlerde alındığı öğrenildi. Karar sonrasında ihaleyi kazanan firmanın aynı şekilde devam edeceği belediye yetkililerinden öğrenilirken İzmit Belediyesi’nin yeniden çalışmalara başlamak için hazırlık yaptığı, önümüzdeki günlerde tadilatın devam edeceği belirtildi. Söz konusu kafenin şu an durdurulan haliyle bekletildiği, herhangi bir çalışma yapılmadığı görülürken belediye, çay hizmetinin devam etmesi için parka konteyner da koydu. Kafenin bitmesi halinde İzmit Belediyesi yeni bir Gülümse Kafe’yi daha işletmeye almış olacak.

KURUL KARARI