Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Darıca Millet Bahçesi’nde 3’üncü Etap İhalesi bu sefer sonuçlanabilecek mi?

Daha önce hem teknik hata hem de yaklaşık maliyetin çok üzerinde teklif verilmesi nedeniyle iptal edilen Darıca Millet Bahçesi’nde 3’üncü Etap Projesi’nde yeni ihale tarihi belirlendi. Bakanlığın resmi web sitesinde halen ‘projelendirme aşamasında’ görünen Millet Bahçesi’nin bu sefer ihalesinin sonuçlandırıp sonuçlandırılmayacağı bilinmiyor.

Daha önce hem teknik

Uğur EnçKocaeli’de hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Millet Bahçesi yapımları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geçtiğimiz Aralık ayında Darıca’da yapılan Millet Bahçesi’nin tamamlandığını belirterek 3’üncü etabının çalışmalarına 2022 yılında başlayacaklarını belirtmişti. Büyükakın yaptığı konuşmada “Darıca Millet Bahçemiz çok güzel oldu ve ilk günden itibaren Darıcalılar’ın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şimdi Darıca Millet Bahçesi’nde 3. etap için projemizi tamamladık. 2022 yılında çalışmalarımıza başlayacağız” ifadelerine yer vermişti.

İHALE İKİ KERE İPTAL EDİLDİ

Büyükakın’ın yaptığı konuşmanın ardından bu yılın Mayıs ayında ihale tarihi belirlenirken ihale ‘Teknik Şartnamenin Ekap’a yüklenmesi sırasında oluşan hata nedeniyle’ iptal edildi. Haziran ayında tekrar ihale tarihi duyurulurken bu sefer ihale gerçekleştirilse de yaklaşık maliyetin çok üzerinde teklif verilmesi nedeniyle ihale iptal edildi.

BU SEFER YAPILACAK MI?

Aradan geçen sekiz ayın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Darıca Millet Bahçesi 3’üncü Etap Yapımı için ihale tarihi belirledi. 180 bin metrekare peyzaj düzenlemesi ve 3 bin 230 metrekarelik millet kıraathanesini içinde barındıran projenin ihalesi 23 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.00’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Söz konusu proje kapsamında sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından 365 takvim gününde projenin bitmesi hedefleniyor. İhalenin iptal olup olmayacağı ise bilinmiyor.

BAKANLIĞIN SİTESİNDE ‘PROJELENDİRME AŞAMASINDA’

millet bahceleriBüyükakın ‘Darıca Millet Bahçemiz çok güzel oldu’ ifadelerinde bulunsa da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Kocaeli’deki yatırım programında olan Darıca Millet Bahçesi, bakanlığın resmi web sitesinde ‘tamamlanan projeler’ kısmında değil halen ‘projelendirme aşamasında’ görülüyor. Darıca Millet Bahçesi ile birlikte Kocaeli’de yapımına başlanan ya da yapılması planlanan 7 millet bahçesi halen ‘projelendirme aşamasında.’