Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Deprem bölgesine tuvalet ve lavaboları gönderdiler

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından arama kurtarma ve enkaz çalışmaları devam ediyor. Bölgenin en çok ihtiyacı olan tuvalet ve lavabo Kocaeli’den gönderiliyor.

6 Şubat günü saat

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı. Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi, üç ay süreyle OHAL ilan edildi. Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

DARICADAN YOLA ÇIKTILAR

Diğer yandan bu bölgelerde en büyük ihtiyaç tuvalet ve lavabo. Darıca Belediyesi, “Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç olan seyyar tuvalet ve lavaboları temin ediyoruz. Yaklaşık yüz adet lavaboyu en kısa sürede bölgeye ulaştıracağız.” Açıklamasını yaptı. İlk yardımlar yola çıktı.

FotGU09XoAIE9 3