Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Deprem korkusundan boşaltıldı… Tepecik Vergi Dairesi’ne ne olacak?

Tepecik Vergi Dairesi hasarlı olduğu için boşaltıldı ve Derince’ye taşındı. Mevcut binanın kaderi ise henüz belli değil. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın söz konusu alana otopark inşa edilebileceğini dile getirdi ancak ortada henüz ne bir protokol var ne de anlaşma

Tepecik Vergi Dairesi hasarlı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kent merkezinde yer alan Tepecik Vergi Dairesi binası 1999 depreminden sonra büyük hasar aldı. Söz konusu bina aradan geçen 22 yılda dönem dönem tadilata uğradı ancak yeterli olmadı. En ufak bir sarsıntıyı büyük bir şiddetli içerisine taşıyan bina geçtiğimiz aylarda boşaltıldı. Tepecik Vergi Dairesi Derince’de inşa edilen yeni vergi binasına taşındı. Söz konusu bina boşaltıldıktan sonra terk edilmiş bir halde kent merkezinde kaldı.

ESNAF OTOPARK İSTEMİŞTİ

Tepecik Vergi Dairesi Binası’nın ne olacağı bugüne kadar hiçbir netlik kazanmadı. Bölge esnafıyla bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın esnafın otopark sıkıntısını dile getirmesi sonrasında binanın yerine otopark inşa ettirmek için Maliye’den izin istediğini açıkladı. Otoparkın katlı mı yoksa yer altında mı olacağına şehrin alt yapısına bakıldıktan sonra karar verileceğini de dile getiren Büyükakın’ın açıklamaları sonrasında herhangi bir protokol ya da anlaşma gündeme gelmedi.

TEPECİK VERGİ DAİRESİ YIKILACAK

Maliye Bakanlığı bugüne kadar eski binanın yıkımıyla ilgili bir ihale açmadı. Yılsonuna kadar Tepecik Vergi Dairesi Binası yıkım işi için ihaleye çıkılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu ihale gerçekleştirildikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Maliye Bakanlığı ile bir anlaşmaya varması ve söz konusu binayı devralması bekleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi beton yığını binanın bulunduğu alanı devraldıktan sonra yeniden beton yığını bir bina mı inşa mı edecek yoksa bölgede özel bir yeşil alan çalışması mı yapılacak merak konusu.