Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Depremin ardından Kocaeli’de kentsel dönüşüm vurgusu!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, depremi örnek göstererek kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş; Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen ve yasa boğan 10 ilimizi kapsayan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek “Tüm milletimizin başı sağ olsun” dedi. Keleş, şunları söyledi: “Yapılan incelemelerde depremin yaşandığı illerdeki yıkım oranları değerlendirildiğinde ,yıkılan binaların %98’inin 2000 yılı deprem yönetmeliği öncesi yapılar olduğu görülmektedir.

“İŞİNİ LAYIKIYLA YAPAN MÜTEAHHİTLER”

Bu da bize günümüzde hala geçerli olan deprem yönetmeliğimizin, eski yapılara göre yaşanabilecek olası depremlere karşı çok daha güvenli olduğunu göstermektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarımızın, sahada devam eden hasar tespit ve numune alma çalışmaları neticesinde, elde edilecek veriler ışığında, hatası ve kusuru bulunan, yapı müteahhitleri, mühendislik hizmeti verenler, denetim kusuru bulunan ve yıkılan yapıların paydaşı olanların tamamının, yargı önüne çıkartılıp ivedi bir şekilde hesap vermesi kamuoyu vicdanını bir nebze olsun hafifletecek ve zan altında kalan, işini layıkıyla yapan müteahhitlerimizin ve diğer paydaşlarımızın üzerinde oluşan kamuoyu baskısını kaldıracaktır.

“ŞEHİR STOĞU TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

1999 depreminde birlikte yaşadığımız bu acıları, tekrar yaşamamak için şehrimizdeki yapı stoğumuzu tekrar gözden geçirip topyekün bir seferberlik halinde, daha önce defalarca yapmış olduğumuz çağrıyı tekrarlıyor, kentsel dönüşümün şehrimiz için en öncelikli gündemimiz olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Son olarak, aklın ve bilimin ışığında, devletimizin öncülüğünde, milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu zor günleri aşacağımıza olan inancımız tamdır.”