Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünde açıklama

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünde Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve üyeler açıklama yaptı.

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi

Sağlık çalışanlarının ekonomik sosyal haklarının iyileştirilmesi ve milli gelirden payına düşenin alınabilmesi için SBU Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünde Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, üyelerin katılımı ile  basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu talihsiz açıklamaya şahit olduk. Yapılan açıklama çalışma barışının korunmasına katkı sağlamadığı gibi çalışma barışının bozulması, çalışanlar arasında nifak tohumlarının atılmasına sağlık çalışanlarının birbirine husumet beslemesine sebebiyet veren talihsiz açıklama ülke genelinde infial uyandıran aynı zamanda belli bir kesime imtiyaz tanıyan gibi görünen aslında her hangi bir imtiyaz  tanımadığı sadece algı oluşturmak için söylenmiş bir demeç olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

KOCA’NIN AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın TBMM çatısı altında sağlık çalışanları arasında iş barışını bozan açıklamasının talihsizlik olduğunu Türk Sağlık Sen olarak ifade etmiştik. Bizler hekimlerimizin de, sağlık çalışanlarının da aldığı ücretlerin çok düşük olduğunu 6 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz eylemde ve öncesinde defalarca kamuoyu ile paylaştık.

AİLE HEKİMLERİ

Hekimlerimizin yanı sıra Aile Hekimlerimiz ile Üniversitedeki hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarının açıklanan ek ödemeden muaf olduğunu gördük. 6 Aralık Pazartesi günü de tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de iş bırakarak, Sağlık Bakanını uyardık. Söz değil icraat beklediğimizi ifade ettik. Bu Tulûatı daha önce de gördük. Bildiğiniz gibi Tulûat sözlük anlamı ile olay, öyküsü ile bilinmekle birlikte bir metne dayanmayan ve doğaçlama olarak oynanan sahne sanatıdır. Sağlık Bakanımız bu Tulûatı ucundan göstererek vermeme üzerine çok iyi sahnelemektedir.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

Bakan Koca, sağlıkçıların hakları ödenmez dedi ve gerçekten ödememek için elinden geleni yaptırıyor. Hatta vatandaşlarımızın samimi duygularını da kullanmaktan geri durmamış ve alkışlatarak kamuoyunu da yansıtılmıştır. Geçen günde söyledik bir pratisyen hekim 4300 TL ücret alıyor. Bunu reva görenleri Allaha havale ediyorum. 6 Aralık Pazartesi günü Türk Sağlık Sen ve bir den çok sendika sağlık çalışanlarının ekonomik sosyal haklarında iyileştirme yapılması çalışanların yaşaya bileceği bir seviyede maaşlara zam yapılması için üretimden gelen haklarını kullanarak kamu işverenini uyarmak için iş bırakma kararı aldık ve uyguladık. Yapılan eylem ile sağlık çalışanların sorunlarını ülke gündemine taşıdık. Haklarımızı almada sağlık çalışanlarının kararlı olduğunu kamu işverenine bir kez daha gür bir ses ile söyledik.

Kamu İşvereni ise TBMM bütçe görüşmelerinde tüm memur ve emeklilere yüzde 30-35 arasında maaş artırma kararı alındığını açıkladı. Kamu çalışanlarını vaat ve yalanları ile oyalayan ve kandıran Yalan Sen’in Genel Başkanı eylem kırıcısı Kamu İş vereni ile birlikte aynı anda kamu oyunun önüne çıkarak kamu çalışanlarına yüzde 35 zam yapılacağını farklı platformlarda duyurdu. Kısa süre sonra ise yüzü kızarmadan açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyleyerek ifade etmiş olduğu zam kamu çalışanlarına toplu sözleşmede yapılan 2022 ve 2023 yılında yapılacak zamların toplamı olduğu söylemeye başladı. Kamu çalışanları bir kez daha Yalan Sen tarafından aldatılmış ve kandırılmış oldular.

Yalan-Sen diğer sendikaların almış olduğu karara uymayarak 7-9 Aralıkta iş bırakma kararı aldı. Yalan Sen iş bırakma kararını Kamuoyuna açıkladığında biz Yalan Sen’in iş bırakmayacaklarını biliyorduk.  7 Aralık’ta Malum Sen’e bağlı Yalan-Sen 12.30 ile 13.30 arasında iş bıraktılar. Yani yemek arasında iş bıraktılar. Tüm gün iş bırakmak isteyen üyelerini de üstü kapalı komple bırakmamaları için uyardılar. Böyle sendikacılık mı olur? Malum-Sen olursa bal gibi de olur. Çünkü onlar varlık sebepleri olan Kamu İş verenin den ve idarelerden güçlerini alıyorlar.   Bu nedenle kamu çalışanları Yalan Sen’in çok umurunda değil.

Sağlık çalışanlarının aldığı maaşlar güneş görmüş kar tanesi gibi enflasyon karşısında eriyor. Yetkililer tarafından verilen, vaat edilen sözler tutulmadı. Yapılan talihsiz açıklama ile çalışanlar arasına nifak sokulmak suretiyle iş barışı sabote edildi.  Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmede ise Yalan Sen Kamu çalışanlarının bir çok beklentisini ve umudunu Toplu Sözleşme Masasında bıraktı. Kamu Çalışanının yanında değil Kamu işvereninin yanında olmayı seçti.

BAŞKAN VE ŞAKŞAKÇILARI

Sayın sağlık çalışanları gelin hep birlikte kötü gidişatı birlikte dur diyelim. Kamu İş vereni ile el ele vermiş olan Yalan Sen’in oyununu bozalım. Yalan Sen Bugün de iş bırakacaktı. Yalan-Sen’in Genel Başkanı ve şakşakçıları dün bakanlardan fırça yemiş olacaklar ki, Nasrettin hocanın göle maya çaldığı gibi ilgililerle görüştük taleplerimizde kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz demişler. Siz iş bırakmayı bile tam manasıyla yapamazken, sizi kim kaale alıpta dinler. Sevgili sağlık çalışanı arkadaşlarımız bunlar göle maya çaldı, ya tutarsa diyorlar. Tabi sendikacılık oynayanlar üye kayıpları başladığı için kopuşlarında önüne geçmek adına süslü kelimeler ile kötü gidişata dur demeye çalışıyorlar. Ancak artık geri dönüşleri yok. YALAN-SEN Memurlar Yalan-sen’den masallara inanmıyorlar. Haydi ne duruyoruz hep birlikte emekten gelen gücümüz ile alnımızın teri kurumadan hak ettiğimiz ücretleri almak için mücadeleye devam edelim. Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen olarak diyoruz ki, Artan enflasyon ve hayat pahalığına paralel olarak çalışanların maaşlarına acilen 1000 TL zam ve yüzde 3 refah payı verilmesi gerekir.”

Derince Egitim Arastirma Hastanesi onunde aciklama Derince Egitim Arastirma Hastanesi onunde aciklama 2