Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince Millet Bahçesi inşaatı başlıyor..!

Kocaeli’de Derince Millet Bahçesi inşası için ihaleye çıkılıyor. İhale 17 Ağustos’ta Ankara’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) – Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Kocaeli'de Derince Millet Bahçesi

Kocaeli’nin Derince ilçesinde yer alan İsmetpaşa Stadı bir süre önce yıkılmıştı. İzmit Alikahya’da yeni bir kent stadı “Kocaeli Stadyumu” inşa edildiği için yıkılan İsmetpaşa Stadı’nın yerine Derince Millet Bahçesi yapılacağı gündeme gelmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim vaatlerinden biri de buydu. Seçimlerim üzerinden 1 yıl geçti ancak bölgede inşaat çalışmaları hala başlamadı. Bu konuda sıkça eleştiriler gündeme geliyordu.

367642 0MİLLET KIRAATHANESİ DE YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) söz konusu Derince Millet Bahçesi için kolları sıvadı. TOKİ tarafından söz konusu proje için ihale ilanı yayınlandı. İlanda millet bahçesindeki yapıların konvansiyonel olarak inşa edileceği belirtildi. Toplam 72 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek millet bahçesinde 1.014,81 m² inşaat alanı olacak. Bu inşaat alanının büyük bir bölümünü millet kıraathanesi kaplayacak.

İHALE 17 AĞUSTOS’TA

Derince Millet Bahçesi ihalesi 17 Ağustos Pazartesi günü “Kocaeli İli Derince İlçesi Çenedağ Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” olarak gerçekleştirilecek. İhale saat 14.00’te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) – Toplantı Salonu’nda yapılacak. Millet bahçesi ihalesi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu gereği Açık İhale Usulü ile gerçekleştirilecek.

MİLLET BAHÇESİ NEDİR?

Mllet Bahçesi, şehirlerlerde nefes alacak ve halkın eğlenip, dinleneceği mekanlardır. Osmanlı’dan gelen bir gelenek olarak bilinmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla her ile en az 1 adet millet bahçesi inşa edilmesi kararlaştırılmıştır. Kocaeli’de Darıca’da sahil şeridinde bir millet bahçesi inşa edildi. Başiskele’de, Gölcük’te ve Derince’de de millet bahçeleri için hazırlıklar yapıldı.

MİLLET KIRAATHANESİ NEDİR?

Millet Kıraathanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle hayata geçirilen bir proje. Kentlerde mahallelerde açılan kıraathanelerde geniş kütüphaneler, ücretsiz internet ve çay kahve ikramı bulunuyor. Kıraathanelerde öğrencilere yönelik çeşitli kurslar da bulunuyor. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bir millet kıraathanesi bulunuyor. Söz konusu kıraathane AKP’li İzmit eski belediye başkanı Nevzat Doğan tarafından hayata geçirilmişti. söz konusu kıraathane kentimizin ilk millet kıraathanesi olmuştu.