Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açıldı!

Derince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Törene katılım oldukça yoğun oldu.

Derince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon

Derince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Yenikent Mahallesi’nde Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hemen arkasında yaklaşık 3 bin metrekarelik alana inşa edildi. Tesiste ameliyathane, muayenehane, veteriner odası, eczane ve sosyal alanın bulunduğu idari bina ile birlikte köpek ve kedi barınakları da yer alıyor. Merkezde görev yapacak olan uzman veteriner hekim tarafından sokak hayvanlarının ön tedavileri de burada yapılabilecek. Sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacı ise Derince Belediyesi ve hayvansever vatandaşlar tarafından karşılanacak. Tesisin açılış töreni bugün gerçekleşti.

KATILIM YOĞUNDU

Açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, AKP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan, Derince Kaymakamı Cemil Aksak katıldı. Törende ilk sözü alan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün şu sözleri kaydetti: “Belediyecilik gönül işidir. Göreve geldiğimizden bu yana halkımızdan gelen en büyük talep sokak hayvanlarıdır. Bir babanın ‘Çocuklarımızdan vazgeçtik işe gidemiyorum’ diye bir feryadı olmuştu.

KANDIRA UZAK KALDIĞI İÇİN YAPTIK

Göreve gelir gelmez yer aradık. Burayı da Orman Bakanlığı’nda tahsil ettik. Büyükşehir’imizin Kandıra’ya yaptığı alanın bir küçüğünü yapıyoruz. Orası bize uzak kaldığı için burayı açmayı planladık. Büyük hastanelerin bile etrafındaki yerlerde dispanserler var. Bunu da şükürler olsun kazandırdık Derince’mize. Tabii bu canlar bize Allah’ın emanetleri. Onlara bakmak insanı ve islami görevimizdir. Yaşanan sorunlar neticesinde insanlar bu canları öldürmeye kadar gidiyor bu da en büyük günahlardan. Bütün talepleri karşılamak için çalışacağız.”

BİZİM MEDENİYETİMİZ …

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu sözleri kaydetti: “Evvela belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Bizim medeniyetimiz açısından önemli bir hizmete imza attı. Medeniyette yürek önemlidir. Ne kadar yürekli adam derler. Yüreğim el vermedi deriz onda da bir merhamet duygusu vardır. İşte bizim medeniyetimiz tüm canlıları düşünen medeniyettir. O medeniyetin evlatları olarak, devleti, belediyeyi yönetirken, işlerimizi yaparken bu evrene saygıyla yaklaşmalıyız.

TÜRK’ÜN EVLADI HAYVANSEVER OLMALI

Üzerine hakimiyet kuracağımız içinde o evrenin bir parçası olduğumuzu unutmadığımız çevreci bir anlayışla hareket edeceğiz. Bizim ceddimiz göçmen kuşlar için kuş hastanesi yapmış. Göç mevsiminde yolu tamamlayamazlarsa hastanelerde tedavi etmişler. Çok etkilenmiştim. Bunlar Allah’ın sessiz kulları. Böyle merhametle yaklaştığımız zaman, böyle belediyeler inşa ettiğimiz zaman o zaman bambaşka bir yer olacak. Buradaki herkesin bir hayvansever olması lazım. Hayvansever diye bir şey olmaması lazım. Türk’ün evladı hayvansever olmalıdır.

BESLENME NOKTASI OLUŞTURULACAK

Bu dispanserlerin sayısı diğer ilçelerde de çalışma yapılarak arttırılacak. Bundan sonra da gönüllülerimizle bir araya gelerek beslenme noktaları oluşturulacak. Arkada da otomatlar var. Onlarda belirli yerlere konacak. Bunların planlamasını yapabilirsek hayvanlar yaşar. Ne soğukta donar ne de sıcakta susuz kalır.”