Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince’de hayvanseverlerle dalga mı geçiliyor?

Sokak hayvanlarının beslenebilmesi için sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları bazı çabalar gösteriyor. Bu kurumlardan biri de Derince Belediyesi… Ancak belediyenin paralı mama kutularından mama alanlar şoke oluyor

Sokak hayvanlarının beslenebilmesi için

Sebahattin AydınKocaeli’de çok sayıda sokak hayvanı bulunuyor. Çevre şehirlerden de Kocaeli’ye sokak hayvanlarının bırakıldığı biliniyor. Özellikle kedi ve köpek sayısı oldukça fazla. Çoğu ormanlık alanlara terk edilen hayvanlar, aç kalıyor. Bunun önüne geçmek için bazı çalışmalar yürütülüyor.

“SADECE 1 TL’YE DOYURUN” YAZIYOR

Çoğu belediyeler aracılığıyla sürdürülen bu çalışmalardan biri de Derince Belediyesi tarafından Çınarlıdere Mesire Alanı’nda uygulanıyor. Mama makinesi yürüyüş parkuru girişinde bulunuyor. Bu makinenin üzerinde, “Sadece 1 TL ile minik dostlarımızı doyurabilirsiniz” yazıyor.

TANE TANE KURU MAMA

Bu makineyi kullanarak sokak hayvanlarını doyurmak isteyen vatandaşlar ise şoke oluyor. Çünkü yazdığı gibi 1 TL’ye minik bir kediyi bile doyurmayacak sayılı tanelerle kuru mama verildiği görülüyor. Bu makineleri kullanarak hayvanları beslemek isteyen vatandaşlar, belediye yetkililerine oldukça tepkili.